3.GPB U13 na Hamru ve Štěrboholech: Doma bez medaile

Zřejmě největší pořadatelský vrchol podzimní části sezóny má Hamr za sebou. Hned zkraje září hostil náš oddíl ve čtrnáctikurtové hamerské hale ve Štěrboholech za podpory hlavního města Prahy celostátní turnaj YONEX 3.GPB kategorie U13 v Praze 2019.

V domácím prostředí se o víkendu 7.-8.9.2019 představilo 8 hamerských badmintonistů, v medailové umístění se však nikomu účast proměnit nepodařilo. Hamr zde reprezentovali Vojta Strejček, Radim Urban, Nikola Hort, Vašek Stárek, Dan Kozubek, Adam Seifert, Helena Muchová, Lucka Tománková.

Premiéru měl na turnaji nový herní formát singlu, vůbec poprvé proběhla singlová část celostátního turnaje jinak než vyřazovacím systémem. Díky skupinovému formátu mohlo startovat (byť na úkor párů v mixu) až 64 hráčů a 64 hráček ve dvouhrách, což znamenalo pro každého minimálně 2-3 utkání ve skupině bez ohledu na úvodní výsledek zápasu.

Do druhého hracího dne se probojovala z Hamru jen Lucka, která vyhrála svou skupinu a zvládla i sobotní osmifinále proti Kubákové (17,16). V neděli už nestačila ve čtvrtfinále turnajové „jedničce“ a vítězce z Benátek n.J. Kalkušové 11:21, 11:21 a skončila na konečném děleném 5.-8. místě.

Mezi šestnácti vítězi a vítězkami základních skupin byli ještě v chlapecké části turnaje Vojta a Nikola. Oba však nestačili v prvním kole k.o. pavouka na své soupeře (Vojta na nasazeného Thora 14,17 a Nikola na „dvojku“ Bouberleho“ 16,12) a do nedělního programu tak nezasáhli.

V „párovkách“, které se hrály obvyklým způsobem na 1 porážku, byla nejlepším hamerským umístěním 5.-8. místa Lucky s Adélou Fridrichovou (TJ Sokol Polabiny Pardubice) a Radima s Vojtou v deblech.

Byť se turnaj výsledkově ne až tak vydařil, po organizační stránce vše proběhlo, jak má. Poděkování míří organizačnímu týmu turnaje, dobrovolníkům za účast jako rozhodčí na umpirech během obou hracích dnů a za obstarání občerstvení, zkrátka všem, kteří přispěli k hladkému průběhu prima turnaje.

Zanechte zprávu

čtyři × jedna =