6.kolo 2.RL dospělých 2023/2024: Fantastický happy end, družstvo SK Hamr „B“ si závěrečnou výhrou zajistilo 6. příčku, a tím tak i příslušnost v 2.RL pro příští sezónu!

V sobotu 20.4.2023 vrcholila posledním šestým kolem dlouhodobá krajská soutěž smíšených družstev dospělých 2.Regionální liga Praha a Střední Čechy 2023-2024, která se v letošní sezóně hraje v 6 hracích kolech systémem 2x každý s každým. Naše rezervní družstvo SK Hamr Praha B letos podruhé přivítalo své soupeře v domácím prostředí hamerské haly v Braníku, kde jej čekala dle rozpisu soutěže poslední dvě odvetná utkání v letošní sezóně.

Sestava SK Hamr Praha B pro 6. kolo: Filip Mutl, David Sklář, Martin Rombald, Kamil Kyzlík, Václav Vodička – Eliška Haškovcová, Linda Herčíková, Lucie Tománková, Veronika Kyzlíková.

Družstvo SK Hamr stálo na prahu závěrečného kola před těžkou, ne však neřešitelnou výzvou. V posledních dvou duelech na domácích kurtech muselo získat více bodů než oba přímí konkurenti – prosecké týmy „C“ a „D“, se kterými na dálku bojovalo o vyhnutí se nevyzpytatelné Baráži o udržení se ve 2.RL. Při pohledu na sílu soupisek našich soupeřů bylo zřejmě, že klíč ke splnění tohoto nelehkého úkolu leží především v prvním utkání.

Hamerské družstvo nejprve v nesmírně důležitém a „existenčním“ utkání sezóny změřilo síly s výběrem BK Meteor Praha B. Po velmi napínavém průběhu a výhrách Davida, Martina a Lucky v singlech, resp. Davida s Kamilem v deblu nakonec přinesli klíčový pátý bod, a tedy i celkové vítězství 5:3 Martin s Vaškem v druhém deblu. Toto deblové vítězství se nakonec ukázalo být při ztrátách našich přímých konkurentů v konečném účtování „zlatým bodem“ sezóny.

Ve druhém měření sil sice prohrál SK Hamr B s mírně favorizovanou TJ Astrou ZM Praha B při skóre 2:6 (bodovali David s Kamilem v singlech), tato „očekáváná“ porážka však již nemohla zkazit euforii našeho týmu, který se totiž při souhře konečných výsledků ostatních zápasů definitivně zachránil.

SK Hamr B nakonec zakončil sezónu 2023-2024 ve 2.Regionální lize na nebarážové 6. příčce, a může se tak těšit na účast ve stejné soutěži i v příštím ročníku.

Hamerský B-tým zvládl letos nesmírně náročnou sezónu, když mu patřila ještě po polovině soutěže s pouhou jedinou remízou a výrazným odstupem poslední příčka. Druhou část však zvládl až s nečekanou bilancí 3-1-3, jež vedla nakonec k záchraně. V průběhu sezóny se pak stal navíc i pevnou součástí družstva náš benjamínek Lucka, která se okamžitě zařadila mezi opory týmu. V těžkých momentech během sezóny pak přispěly ke kýženému společnému úspěchu i charakteristické hamerské atributy, jako týmová chemie a sounáležitost, vzájemná podpora a zastupitelnost i ochota jednotlivce podřídit se ve prospěch družstva a přijmout takovou roli, aby byl na prvním místě úspěch týmu. A na tom budeme stavět i v dalších letech!

SK Hamr Praha B: rozpis a výsledky utkání, tabulka 2.RL a soupiska týmu

Družstvo SK Hamr Praha „B“ v sezóně 2023/2024 (zleva): Filip Mutl, David Sklář, Linda Herčíková, Václav Vodička, Veronika Kyzlíková, Lucie Tománková, Martin Rombald, Eliška Haškovcová, Kamil Kyzlík, a dále Petr Klíma a Martina Rombaldová (nejsou na fotografii).

Děkujeme Vám za podporu a přízeň v letošní sezóně!

Zanechte zprávu

20 + 11 =