BABOLAT German U17 Open 2023: Adam Srnec vybojoval na mezinárodním turnaji v Německu dvě medaile!

V německém městě Bergisch Gladbachu se ve dnech od čtvrtka 8.6.2023 do neděle 11.6.2023 uskutečnil mezinárodní juniorský turnaj BABOLAT German U17 Open 2023, jenž je součástí evropského bodovaného okruhu Badminton Europe Circuit (BEC). Mezi českými badmintonisty nechyběl také hamerský zástupce Adam Srnec.

Adam startoval na západě Německa ve všech disciplínách. Ve dvouhře se mu podařilo postoupit až do osmifinále, kde podlehl domácímu soupeři. Ve čtyřhře pak vybojoval Adam po boku tradičního parťáka Marka Čepely (TJ Astra ZM Praha) skvělou stříbrnou medaili, když kluci prohráli až ve finále deblové soutěže proti Polákům Morawskimu a Podkowinskimu 17:21 a 15:21. Ve smíšené čtyřhře utvořil Adam „provizorní“ pár s lucemburskou spoluhráčkou Kingou Toth-Kuthy a společně se jim podařilo probojovat až do semifinále turnaje, a tím pádem i k bronzové medaili. Pozdějším vítězům z Polska Morawskimu a Niczyporuk podlehli 19:21 a 11:21.

Velká gratulace Adamovi ke dvěma velkým úspěchům a zároveň poděkování za reprezentaci České republiky i hamerského klubu na mezinárodní juniorském turnaji!

Článek z turnaje najdete také na stránkách czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

3 × 3 =