CéDéčko Skalka CUP dospělých v Praze na Skalce: Martin Rombald ovládl dvouhru GPD!

V sobotu 14.10.2023 se odehrály v Praze na Skalce v rámci tzv. série Skalka CUP kategorie dospělých 3/5 souběžně na jednom místě dva bodované turnaje GPC a GPD dospělých. Pražské „CéDéčko“ v Badminton Aréně Skalka přilákalo mamutí účast téměř na 70 hráčů napříč Českou republikou, a tak turnaj vrcholil i díky právě vysoké účasti až v pozdějších večerních hodinách.

Maratón zápasů, který se vyšplhal téměř ke „150“, „podstoupili“ i hamerští hráči Martin Rombald (GPD), David Sklář (GPC+GPD), Láďa Fuksa (GPC+GPD), Dan Vaniš (GPC), Yurii Tepliakov-Suchkov (GPC+GPD). Tzv. full house, tedy účast ve všech disciplínách, z našich zástupců ale nikdo neokusil.

Na 3 dílu této série, kterou otevřel nejprve „céčkový“ turnaj, byly často k vidění pro naše barvy napínavé bitvy, které měly, jak to tak bývá, pro nás někdy smutný a někdy šťastný konec. V singlové části mezi 35 účastníky se přiblížil nejblíže k medaili ze trojice David, Yurii, Dan prvně jmenovaný, který byl jediný míček od bronzové (či jiné medaile) medaile. Dva neproměněné mečboly v těsné koncovce třetí sady ve čtvrtfinále a obrat z 20:18 na 20:22 v souboji s Matiskou z Radotína znamenaly nakonec pro Davida „jen“ dělené 5.-8. místo. Dan ani Yurii v prvním kole neuspěli a stejně tak nevyšel úvodní zápas v deblu ani Davidovi s Láďou.

O poznání lépe se ale našim zástupcům vedlo v „déčkovém“ turnaji. Martin totiž dokráčel v singlovém pavouku bez ztráty jediné sady zaslouženě ke zlatému vavřínu. Bohužel už ho nedokázali nenapodobit Yurii a Láďa, kteří vypadli v prvním kole. A v deblu, který se hrál skupinově se zápasy o konečné umístění, skončili David s Láďou startující na „divokou kartu“ na nepopulárním 4. místě.

Gratulujeme Martinovi k celkovému prvenství ve dvouhře na GPD dospělých!

Zanechte zprávu

šest + dva =