GPC dospělých v Praze na Astře: Jonáš Hurtík s Eliškou Bílkovou zlatí v mixu, David Sklář se dvěma bronzy!

V záběhlické hale v Praze na Astře se konal v sobotu 26.11.2022 turnaj GPC v kategorii dospělých. Na Zahradním Městě startoval také hamerský trojlístek badmintonistů Jonáš Hurtík, David Sklář, Eliška Bílková. Naši hráči na turnaji zazářili a odvezli si hned tři cenné kovy.

Jonáš s Eliškou pojali turnaj jako přípravu před blížícím se domácím juniorským šampionátem, a formu tak prověřili jen v soutěži smíšených dvojic. V ní přešli přes všechny tři překážky, přičemž tu nejtěžší zdolali hned úvod Myšák – Alž. Kobyláková ve třech setech. Ve finále si pak poradili poměrně přesvědčivě s duem Šula – Königsmarková a vybojovali pro sebe zlaté medaile.

Jonášovi s Eliškou v turnaji zdatně sekundoval také David, který byl naopak úspěšný jak v singlu, tak i v deblu. Ve dvouhře se dokázal prokousat David po výhrách nad Malým a Paterou do semifinále, ve kterém už ale podlehl 1:2 na sety radotínskému Bízkovi. Bronzové umístění přidal ještě David následně i v deblové soutěži, v níž spojil síly s Michalem Haršanyiem (TJ Slovan Vesec).

Gratulujeme všem třem hamerským hráčům k úspěšnému turnaji!

Zanechte zprávu

čtyři × 4 =