Jakub Vitvera, Radka a Klára Šilhavé v Plzni na MČR dospělých 2020

V termínu 31.1.-2.2.2020 se v Městské sportovní hale TJ Lokomotivy v Plzni konalo badmintonové TOTAL Mistrovství ČR jednotlivců dospělých 2020. Největšího tuzemského, a tudíž velmi sledovaného turnaje u nás, se stejně jako vloni (účast Jana Macáka a Radky Šilhavé) zúčastnili i hamerští hráči – letos dokonce hned trojice badmintonistů Jakub Vitvera (mix a čtyřhra), Radka Šilhavá (mix a dvouhra) a Klára Šilhavá (mix), které vedli trenéři SK Hamr Romana Loskotová a Adam Hobzik. 

Všechny zápasy MČR byly po celou dobu i letos živě streamovány. Nejen naši hráči se museli na domácím šampionátu premiérově vypořádat s novinkou na měření výšky podání, která je na mezinárodních turnajích fixně stanovena na 115 cm. Aplikace tohoto systému je na zahraničních turnajích zcela běžná, v českém prostředí však zatím zcela ojedinělá. Hamerští hráči určitě nejeli do Plzně jako hlavní favorité, samotná účast na domácím šampionátu však je pro každého našeho hráče svátkem a zaslouženou odměnou.

První kola soutěže odstartovala v pátek dopoledne, kdy se sjela do Plzně nejlepší badmintonová špička naší země. Středeční los přisoudil hamerským hráčům vesměs papírové favority, na které až na jednu výjimku naši nestačili. V mixu neuspěli Jakub s Terezou Holečkovou (Sokol Radotín Meteor Praha), Radka s Martinem Dostálem z Brna (Badminton FSpS MU) ani Klára s Lukášem Kurzem (TJ Astra ZM Praha) a v pavouku dvouhry Radka nepřešla přes Koukalovou (15:21, 15:21). Velký úspěch se dostavil až ve čtyřhře mužů, ve které dokázali Jakub s Reném Weinzettlem (BK Arion Praha) porazit dvojice Stádník – Skrčený 22:20, 22:20 i Míra – Somerlík 21:15, 21:16, a postoupit tak do druhého hracího dne, kdy se hrála všechna čtvrtfinále. V sobotu byla už konečnou 3/4 nasazená dvojice Matěj Hubáček – Vít Kulíšek (11:21, 10:21), navzdory této porážce však obsadili Jakub s Reném velice pěkné 5.-8. místo.

Všem třem hamerským hráčům děkujeme za reprezentaci našeho oddílu a věříme, že na příštím MČR nejen účast zopakujeme, ale třeba rozšíříme i s výraznější výsledkovou stopou.

Hamr měl na MČR zastoupení také „za kurtem“. Vedle umpirové rozhodčí Veroniky Kyzlíkové tvořili tým čárových rozhodčích, kteří rozhodovali všechny zápasy MČR, i členové Hamru v čele s koordinátorem lajnových rozhodčích Kamilem Kyzlíkem. I díky nim měl turnaj odpovídající úroveň a kvalitu.

Přehled zápasů Jakuba Vitvery: zde

Přehled zápasů Radky Šilhavé: zde

Přehled zápasů Kláry Šilhavé: zde

Oficiální stream turnaje na youtube kanálu ČBaS: zde

Oficiální fotogalerie turnaje na Flickru ČBaS: zde

Články z MČR dospělých 2020 v Plzni naleznete také na stránkách czechbadminton.cz na odkazech: zde a zde a zde

Článek z 1. hracího dne (1. a 2. kola) na czechbadminton.cz

Článek z 2. hracího dne (čtvrtfinále) na czechbadminton.cz

Článek z 2. hracího dne (semifinále) na czechbadminton.cz

Článek z 3. hracího dne (finále) na czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

pět × tři =