Jeremi Open na Lužinách: Miniton a GPC U13

O víkendu 19.-20.9.2020 se konal v pražské hale JEREMI Sport na Lužinách otevřený turnaj dětí Jeremi Open v kategoriích U9, U11, GPC U13. Z Hamru se do dvoudenního turnaje v U11 a U13 zapojilo opět několik hráčů (v sobotu pod vedením trenérky Veroniky Kyzlíkové a v neděli pod vedením trenérky Elišky Haškovcové).

Nejprve proběhly v sobotu dvouhry v kategoriích tzv. minibadmintonu U9 (chlapci a dívky dohromady) a U11, jež se hrály podle platných pravidel minibadmintonu ČBaS (zmenšený kurt se sníženou sítí), v neděli pokračoval turnaj nejstarší bodovanou kategorií do žebříčků ČBaS GPC U13 se všemi pěti klasickými disciplínami dle standardních pravidel badmintonu v k.o. pavouku.

Turnaj minitonu je určený zejména pro malé naděje a úplné začátečníky, a proto se v lužinské hale Jeremi Sport představili nejen oddíloví badmintonisté, ale také hráči naší Badmintonové školy v Braníku a ve Štěrboholech. Tzv. švýcarský systém na 5 kol (zápasů) hraných na 2 vítězné sety do 11 bodů umožnil každému si zahrát velkou porci zápasů a nasbírat nové zkušenosti proti konkurenci z jiných oddílů.

Turnaje se zúčastnilo celkem 8 hamerských dětí, v sobotu v U11 Felix Kyzlík, Martin Franta, Markéta Fialová, v neděli pak Matěj Stojanovský, Šimon Soukup, Veronika Berková, Tereza Mitášová, Bára Kozubková. Nejlepším výsledkem našich hráčů bylo 5.-8. místo Šimona s Matějem v deblu v kategorii GPC U13. 

Kompletní výsledky turnaje GPC U13

Umístění našich hráčů

U11 chlapci – 16 hráčů

9. Martin Franta

12. Felix Kyzlík

U11 dívky – 10 hráček

10. Markéta Fialová

Zanechte zprávu

čtyři × 2 =