Kondiční soustředění 2021: Krušnohorský Jáchymov pod nadvládou Hamru!

Ve dnech od soboty 10.7.2021 do pátku 16.7.2020 se uskutečnilo tradiční první letní oddílové soustředění Hamru. Tentokrát jsme se vypravili na 6 dní do karlovarského kraje do lázeňského městečka Jáchymov, který se nachází přímo v srdci Krušných hor na úpatí nejvyšší hory Klínovce v údolí klínoveckého potoka.

Kempu, který byl zaměřen výhradně na zlepšení a zvýšení fyzické kondice (rychlost, vytrvalost, rychlostní vytrvalost, výbušnost, posilování, přeskoky přes švihadlo, …) před další sezónou, se letos účastnilo na 30 hamerských hráčů, o které se starali tři trenéři SK Hamr.

Tamní Sporthotel se nacházel na osamoceném místě vzdáleném jen 2 km od nejvyšší krušnohorské hory Klínovce, a tak jsme měli pro tréninkové jednotky k dispozici skvělé podmínky. V areálu jsme mohli využívat víceúčelové hřiště s umělým povrchem na fotbal, volejbal či basketbal, ve Sporthotelu byla navíc k dispozici posilovna vybavená posilovacími stroji a na odreagování například ping-pong, kulečník či společenská místnost. Naše „základna“ nacházející se v údolí byla navíc obklopená přilehlými lesy, vršky, kopci, lesními cestami, turistickými trasami a cyklostezkami, které nám tak poskytly nespočet možností pro výběhy, orientační běhy či sprinty.

Náročný týdenní dril byl však odlehčen i hravou formou sportování, když byl třífázový tréninkový program doplněn i mnoha zábavnými hrami, soutěžemi v týmech, společenskými hrami nebo i jinými sporty (fotbal, volejbal, basketbal, ping-pong, kulečník). Nechyběl ani badminton a správná technika práce s raketou a pohyb nohou na kurtu. A důraz byl kladen také především na důsledné protahování a strečink, a tak se nám k regeneraci náramně hodila i sauna.

V týdnu nám kromě drilu a sportování ale zbyl čas také na turistiku a poznávání zdejších krás. Během tzv. „3. kritického dne“ jsme se vypravili do jáchymovského Muzea Národní mincovna, kde jsme se dozvěděli během komentované prohlídky něco z historie těžby Uranu v tamních dolech a ražby mincí v této oblasti. Každý z nás si zajisté odnesl spoustu zážitků a zajímavostí, navíc nové poznatky a znalosti mohli všichni poté uplatnit při vědomostním běhu tzv. „Vrchu mudrců“.

Úvod soustředění zpestřilo také společné sledování finálového utkání fotbalového mistrovství Evropy – EURO 2020. Ve druhé polovině kempu nemohla chybět ani tradiční bojovka, kterou si „užili“ při plnění bobříku odvahy zejména ti nejmenší. Kondiční soustředění pak zakončil ve čtvrtek táborák s opékáním buřtů a následným vyhodnocením celého týdne.

Až na pár výjimek nám velice přálo i počasí, které potvrdilo svůj letní charakter v kombinaci veder, vydatných dešťů a bouřek. Všichni jsme také ocenili velmi vřelé jednání ze strany majitelů, kterým ještě jednou touto cestou děkujeme za skvělý pohostinný přístup. I díky tomu všemu jsme si mohli všichni soustředění v Krušnohoří moc užít a bez vážných zranění se zase po týdnu vrátit zpět domů.

Z pohledu hráčů se sice nejedná vesměs o příliš oblíbenou část letní přípravy, její nezbytný přínos však každý docení a zhodnotí až v průběhu sezóny na kurtech v tréninku i na turnaji. Nyní letní pauza pokračuje individuální přípravou hráčů, která vyvrcholí na konci srpna společně druhým hamerským soustředěním – herním v Sázavě.

Fotografie z kondičního soustředění 2021 budou zde

Zanechte zprávu

17 − 13 =