Kvalifikační GPD U17 na Hamru: 4 hamerské medaile a postup Lucie Tománkové ve dvouhře na MČR U17 2023!

V sobotu 18.11.2023 pořádal náš klub v hamerské hale v Braníku pražský kvalifikační turnaj GPD v juniorské kategorii U17. Na turnaji, jehož se mohou účastnit pouze badmintonisté pražských oddílů (bez účasti hráčů s přímým postupem na MČR U17 na základě žebříčku ČBaS ze dne 9.11.2023), se bojovalo především o postupy na badmintonové mistrovství ČR jednotlivců U17 2023 (v Českém Krumlově v termínu 2.-3.12.2023), který získali vítězové všech 5 disciplín.

Podmínky přímého postupu (žebříčkové postavení) splňovali před pražskou kvalifikací z Hamru Adam Srnec, Vojta Strejček (všechny disciplíny) a Lucka Tománková (smíšená čtyřhra), ostatní se tak museli pokusit zabojovat o „místenku“ na letošním vrcholu právě na domácím turnaji. Na pražském postupovém turnaji U17 startovali pod vedením trenérek Elišky Haškovcové a Kláry Šilhavé hamerští hráči, jmenovitě to byli Šimon Soukup, Martin Franta, Martin Koleška, Filip Koleška, Dan Kozubek, Matěj Stojanovský, Dominik Pastorek, Lucie Tománková, Sára Kupilíková, Stela Hoznourová, Kačka Procházková, Bára Kozubková, Mína Haškovcová, Klára Levá, Valerie Proche, Míša Vondráčková.

Hezké výkony a výsledky si připsali hamerští badmintonisté, kteří získali na domácích kurtech v početné konkurenci celkem čtyři cenné kovy pro naše barvy. Nejúspěšnější naší hráčkou se stala Lucka se dvěma medailemi a především s postupem na český juniorský šampionát.

Medailová umístění našich hráčů:

  • Dvouhra chlapců: 3. místo Dana Kozubka
  • Dvouhra dívek: 1. místo Lucie Tománkové
  • Čtyřhra chlapců: 3. místo Šimona Soukupa – Vojtěcha Pekárka (BK Arion Praha)
  • Čtyřhra dívek: 2. místo Lucie Tománkové – Natálie Vránové (TJ Spoje Praha)

Gratulujeme všem našim úspěšným medailistům a Lucce navíc i k důležitému vítězství ve dvouhře, které znamená postup na juniorské MČR jednotlivců U17 2023!

Zanechte zprávu

17 − dva =