Legendární 17. „CéDéčko“ dospělých 2023 v Plzni: Duo David Sklář a Láďa Fuksa získalo zlato v deblu „D“, David navíc i třetí v singlu „C“!

Tradičně v termínu Velikonoc se opět po roce uskutečnil v Plzni „legendární“ dvojturnaj „CéDéčko“ dospělých. Již jeho 17. ročník, jenž pořádal oddíl SK Jupiter letos ve zcela jiných prostorech zbrusu nové Sportovní haly města Plzně v Krašovské ulici, se konal o velikonoční sobotě 8.4.2023. Turnaj GPD byl zároveň čtvrtým ze série tzv. JuBH Cupu. Z hamerských hráčů se turnajů GPC + GPD na západě Čech zúčastnila trojice Láďa Fuksa, David Sklář, Yurii Tepliakov-Suchkov.

Nevšední akce, kdy probíhají dva turnaje zároveň v jedné devítikurtové hale, přilákala na letošní ročník tradičně vekou účast, a tak nebylo divu, že se končilo posledními zápasy až v pozdních nočních hodinách. Návrat do Prahy se tak přehoupl téměř do druhého dne. Tzv. „Full house“ (účast ve všech disciplínách v GPC i GPD) sice nikdo z našich badmintonistů nezkusil, i přesto se bojovalo na několika frontách.

V GPC i GPD si střihli debla David (v „D“ startující na divokou kartu) s Láďou, stejně jako Yurii s Jakubem Bouberlem (TJ Sokol Vodňany). „Céčkového“ singla si zahrál David a Yurii, v „déčku“ Láďa a Yurii.

V turnaji GPC ve dvouhrách obsadil David pěkné bronzové místo, když porazil Balouna i Porta a zastavil se v semifinále až na pozdějším vítězi Pospíšilovi z Mostu, Yurii obsadil po jedné výhře 9.-16. místo. V deblu skončili David – Láďa na 5.-8. místě, když podlehli po bojovném výkonu ve třech setech dvojici Kural – Mirvald. Stejné umístění získala dvojice Yurii – Bouberle.

V turnaji GPD v singlech naši neuspěli a obsadili Láďa 9.-16. příčku, resp. Yurii 17.-32. pozici. Největší úspěchy Hamru přišly až na závěr dne celého turnaje ve čtyřhrách „D“, které se jako jediné hrály v základních skupinách s postupy do skupin o konečné umístění. Po odehrání skupin se do finálové skupiny o 1.-3. místo probojovaly oba naše stoprocentní páry. A nakonec si po nádherném a infarktovém „finále“, kde rozhodovaly už i morální síly a trocha i toho štěstí, došli pro zlaté medaile David s Láďou, kteří přetlačili houževnaté duo Yurii – Bouberle po výsledku 16:21, 21:6, 21:18.

Gratulujeme všem našim hráčům ke skvělým výkonům a zároveň i medailovým výsledkům na plzeňském „CéDéčku“, Láďovi s Davidem pak zejména i k celkovému prvenství ve čtyřhře!

Zanechte zprávu

čtyři × dva =