MČR dospělých 2024 v Českých Budějovicích: Sesterský tandem Šilhavých slaví stříbrnou medaili ve čtyřhře, bronz v deblu vybojovala i Kačka Koliášová, Klára Šilhavá přidala bronz v mixu!

Velký svátek nejlepšího českého badmintonu proběhl ve dnech od pátku 2.2.2024 do neděle 4.2.2024 na jihu Čech. V tradičním termínu bylo totiž naplánováno badmintonové KAWASAKI mistrovství České republiky jednotlivců dospělých 2024, které stejně jako vloni pořádal ve Sportovní hale Českých Budějovic Jihočeský badmintonový svaz. Na největším tuzemském turnaji nechyběli ani hamerští badmintonisté.

Hamerská účast: Jan Macák, Jonáš Hurtík, Vojtěch Strejček, Radka Šilhavá, Klára Šilhavá, Kačka Koliášová, trenér Adam Hobzik.

Naši hráči nastoupili do těchto disciplín:

  • SČ: Jan Macák – Radka Šilhavá, Klára Šilhavá – Adam Šulc (SK Prosek Praha), Kateřina Koliášová – Vojtěch Havlíček (TJ Sokol Polabiny Pardubice)
  • DM: bez účasti
  • DŽ: Radka Šilhavá
  • ČM: Jan Macák – Jonáš Hurtík, Vojta Strejček – Kryštof Klíma (TJ Sokol České Budějovice)
  • ČŽ: Radka Šilhavá – Klára Šilhavá, Kateřina Koliášová – Kateřina Osladilová (TJ Sokol Klimkovice)
MEDAILOVÉ VÝSLEDKY HAMERSKÝCH HRÁČŮ

Mezi nejúspěšnější hráče celého šampionátu se zařadila Klára, která dosáhla na dva cenné kovy v obou párových disciplínách. Vedle mixu (bronz s Adamem Šulcem) se jí to podařilo i v deblu se svou sestrou Ráďou. Sourozenecký pár dokráčel až do nedělního finálového střetnutí, v němž nakonec zvítězily ve třech sadách nasazené soupeřky č.1 L. Krpatová – K. Valentová 22:20, 13:21, 21:15. Třetí medaili a zároveň druhou bronzovou pro hamerské barvy pak získala v dámském deblu Kačka se spoluhráčkou Kačkou Osladilovou. Tandem Kaček prohrál v semifinále právě se sesterskou dvojicí z Hamru po velké bitvě 21:19, 12:21, 20:22.

SMÍŠENÁ ČTYŘHRA

  • 3.-4. místo: Klára Šilhavá – Adam Šulc (SK Prosek Praha)

ČTYŘHRA ŽEN

  • 2. místo: Radka Šilhavá – Klára Šilhavá
  • 3.-4. místo: Kačka Koliášová – Kačka Osladilová (TJ Sokol Klimkovice)

Za druhé místo na MČR jsme opravdu rády a vážíme si ho. Ve finále jsme se necítily zcela ve své kůži, ale až to opadne, budeme se svým výkonem spokojené. Velká gratulace holkám, titul si nepochybně zaslouží.“ zhodnotily v rozhovoru stříbrné zástupkyně SK Hamr.

Všem šesti hamerským hráčům děkujeme za reprezentaci našeho klubu a pevně věříme, že se zase minimálně v takto hojném počtu objeví i na příštím MČR. A samozřejmě moc gratulujeme našim děvčatům Radce, Kláře a Kačce k výborným medailovým výsledkům.

SK Hamr se zapojil rovněž do zajištění týmu čárových a umpirových rozhodčích. Během 3 hracích dnů koordinovali Kamil Kyzlík a Veronika Kyzlíková společně lajnové rozhodčí (Line judges) a zároveň i „rozhodovali“ zápasy právě jako čároví sudí.

Všechny zápasy byly po celou dobu i letos živě streamovány. Oficiální live stream z MČR dospělých v Českých Budějovicích najdete na YouTube kanálu CzechBadminton: zde

Oficiální fotogalerie zde

foto: zdroj czechbadminton.cz (Flickr)

Články z MČR dospělých 2024 v Českých Budějovicích naleznete také na stránkách czechbadminton.cz:

Zanechte zprávu

5 × 2 =