MČR družstev U19 2019 v Brně s příchutí hamerského bronzu!

Ve dnech od pátku 22.11.2019 do neděle 24.11.2019 se stalo Brno-Slatina středobodem ČR v juniorském badmintonu. Brněnská modrofialová X Arena přivítala českou juniorskou elitu na MČR družstev dorostu U19 2019. Náš oddíl sem vyslal poprvé v jeho desetileté historii své družstvo, které bylo navíc ve startovním poli družstev nejvýše nasazené, medailové ambice byly tedy papírově na místě.

18 družstev sehrálo nejprve dvě utkání v šesti tříčlenných skupinách. Vítězové skupin a nejlepší dva z druhých míst postoupili do čtvrtfinále vyřazovacího k.o. pavouka. Družstvo SK Hamr pod vedením trenéra Mirka Loskota se utkalo v základní skupině s TJ Lanškrounem a BK 73 Deltacar Benátkami nad Jizerou.

V tříčlenné skupině E nejprve SK Hamr jasně porazil v pátek TJ Lanškroun 7:0 a i v sobotu BK 73 Deltacar Benátky nad Jizerou 6:1 a postoupil z 1. místa do odpoledního čtvrtfinále, ve kterém vyřadil i brněnský Badminton FSpS MU B 4:2. Třídenní boje vyvrcholily nedělními zápasy o medaile, kam se do semifinále probojovaly čtyři celky SK Hamr Praha vs. TJ Sokol Polabiny Pardubice a Badminton FSpS MU A vs. TJ Orlová-Lutyně.

V rámci nedělního programu nejprve hamerský tým prohrál semifinále proti loňskému vítězi TJ Sokol Polabiny Pardubice těsně 3:4, stejným rozdílem však poté porazil v zápase o 3. místo brněnský Badminton FSpS MU A a zhmotnil tak svůj medailový sen!

Juniorské družstvo SK HAMR U19 tak vybojovalo při své premiérové účasti na MČR dorostu 2019 v Brně-Slatině v konkurenci 18 týmů historickou bronzovou medaili! Děkujeme celému týmu za výbornou reprezentaci hamerského oddílu a gratulujeme k dalšímu historickému milníku SK Hamr, ke kterému dopomohla mimo jiné kromě výborné hry i fantastická atmosféra uvnitř týmu, touha po medaili a bojovnost nejen na kurtu!

SK HAMR U19 na MČR družstev 2019 v Brně

Horní řada zleva: Jáchym Brázda, Matěj Volf, Adam Brachtl, Jonáš Hurtík

Dolní řada zleva: Eliška Bílková, Kačka Koliášová, Radka Šilhavá, Klára Šilhavá, Karolína Hejduková

Trenér Miroslav Loskot

Konečné pořadí medailistů MČR družstev dorostu:

  1. TJ Orlová-Lutyně
  2. TJ Sokol Polabiny Pardubice
  3. SK Hamr Praha

Článek na czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

3 × 2 =