MČR U19 v Brně 2023: Kačka Koliášová se stala mezi juniory dvojnásobnou českou šampionkou pro letošní rok!

O víkendu 9.-10.12.2023 proběhlo v Brně Slatině mistrovství ČR jednotlivců kategorie U19 2023, které organizoval klub SK Brno Slatina. Letošního juniorského šampionátu v tamní brněnské X areně se zúčastnila čtyři hamerská želízka Adam Srnec, Vojta Strejček, Lucka Tománková, Kačka Koliášová.

Výraznou stopu z našeho kvarteta zanechala v moravské metropoli zejména česká juniorská reprezentantka Kačka Koliášová, která patřila v obou párových disciplínách mezi velké favority na medailové příčky. A papírové předpoklady se k naší velké radosti vyplnily, když si Kačka odvezla zlatý double z párových disciplín. Podařilo se jí získat dva mistrovské tituly pro rok 2023 ve smíšené čtyřhře s Vojtěchem Havlíčkem (TJ Sokol Polabiny Pardubice) a ve čtyřhře s Kačkou Osladilovou (TJ Sokol Klimkovice). Obrovský úspěch pro naši odchovankyni, která je letos zároveň jedinou (a navíc dvojnásobnou) hamerskou šampionkou!

S turnajovými výkony jsem spokojená a zároveň jsem také šťastná, že se mi povedly dvě zlata. Velikou radost mi udělalo obhájení deblového titulu, mile mě překvapilo, jak jsme zvládli třísetové finále mixu. Momentálně svou přípravu zaměřuji na mistrovství Evropy, ze začátku následujícího roku mě také čeká MČR dospělých,“ dodala spokojená hráčka pražského SK Hamr.

zdroj: czechbadminton.cz

Děkujeme všem našim hráčům za reprezentaci hamerského oddílu na juniorském MČR badmintonistů do 19 let 2023 a moc gratulujeme Kačce ke dvěma mistrovským titulům pro letošní rok!

Hamerská badmintonistka Kačka Koliášová tak dokázala rozšířit svou dosavadní sbírku zlatých medailí na domácích šampionátech o další dva vavříny, viz oddílová sekce: Síň slávy Mistrů ČR.

Článek z MČR U19 v Brně 2023 si můžete přečíst také na stránkách czechbadminton.cz zde

Zanechte zprávu

fifteen − jedna =