Play-off 1. Ligy -Západ 2021/2022: Družstvo SK Hamr Praha „A“ se umístilo v letošním ročníku na 4. místě!

V sobotu 19.3.2022 se uskutečnil v hale areálu Hamr v Braníku dlouho očekávaný vrchol letošní sezóny 2021/2022 smíšených družstev dospělých – Play-off druhé české nejvyšší soutěže. Program finálového turnaje 1. Ligy – Západ se nakonec po dohodě všech účastníků „smrsknul“ do jednoho dne, a tak už v podvečerních sobotních hodinách byl znám nový vítěz této soutěže, který navíc získal právo účasti v Baráži o extraligu.

Vyvrcholení domácí soutěže v podobě Play-off pro 6 nejlepších týmů po základní části se SK Hamr, který skončil v tabulce na 4. místě po odehrání základní části, účastnil vůbec poprvé a hned mohl navíc využít známého domácího prostředí hamerských kurtů v Braníku. Naše družstvo nastoupilo v kompletním, a tedy nejsilnějším možném složení: Vašek Bláha, Jan Macák, Matěj Volf, Jáchym Brázda, Jakub Vitvera, Radka Šilhavá, Klára Šilhavá.

Čtvrtfinále: SK Hamr Praha „A“  5:2  TJ Astra ZM Praha „A“

Čtvrtfinále nabídlo pražské derby Hamru a TJ Astry, jejichž vzájemné utkání skončilo ve druhém kole základní části hamerským vítězstvím 4:3. Duel čtvrtého týmu s pátým po základní části tak sliboval velmi vyrovnanou a napínavou podívanou. A hamerské družstvo zvládlo utkání na výbornou, když soupeři dovolilo bodovat jen v mužských singlech, ve kterých nestačili Vašek Fialovi a Kuba Kurzovi, když oba prohráli těsně v 5 setech. V dalším zápase ale přehrála na singlu Radka Kurzovou a poté šly už všechny „párovky“ na stranu domácího týmu. Kuba s Jendou si jasně poradili s Fialou a Joudou a podobně si počínaly Ráďa s Klárou proti Kurzové se Sonnkovou. Zvítězili také Matěj s Jáchymem nad Kurzem – Wallerem a skóre na 5:2 pro náš tým uzavřel vítězný mix Jendy s Klárou proti Wallerovi se Sonnkovou. SK Hamr „A“ tak postoupil mezi nejlepší „čtyřku“ do Final Four a v semifinále se utkal s přednasazeným TJ Slovanem Vescem.

Semifinále: TJ Slovan Vesec  4:3  SK Hamr Praha „A“

Náš tým nastoupil proti velkému favoritovi z Liberce s jednou změnou v sestavě, když se Ráďa s Klárou prohodily v singlu, resp. v mixu. Utkání nakonec dospělo po očekávaných výsledcích k dramatickému rozuzlení. Roli favorita splnili singlisté na straně soupeře: Stejskal porazil Vaška, Klimeš Kubu a Hořínková Kláru. Naopak jasný průběh pro naše barvy měl mix Jendy s Klárou proti Vajsejtlovi s Foukalovou a debl Matěje s Jáchymem proti Šulovi s Klimešem. A nezaváhaly ani holky v deblu, když porazily Hořínkovou – Foukalovou. Za stavu 3:3 tak rozhodovala čtyřhra Jendy s Kubou proti Vajsejtlovi se Stejskalem. Po vyrovnaném průběhu ale soupeř lépe zvládl koncovku 4. setu při skóre 12:14 a postoupil na úkor nás do finále. Hamerský tým čekalo „jen“ utkání o bronz proti BK v TU Liberci.

Utkání o 3. místo: SK Hamr Praha „A“  1:5  BK TU v Liberci

V utkání o medaili na nás čekal další liberecký výběr, tentokrát ten univerzitní. Smolná a těsná porážka v semifinále se podepsala na rozpoložení a únavě našeho týmu, který se tak rozhodl trochu zaexperimentovat se sestavou. Bohužel v souboji poražených semifinalistů si lépe vedl soupeř. Za SK Hamr bodovaly pouze Ráďa s Klárou v deblu, v němž porazily dvojici Peruňskou – Nejedlovou. Liberecký celek ale ostatní zápasy zvládl, a tak už za rozhodnutého stavu 1:5 ani nemusela nastupovat Klára do singlu. Medaile nám nakonec tedy bohužel unikla a družstvo SK Hamr Praha „A“ bere při své první účasti v Play-off 1. Ligy – Západ nepopulární 4. místo, které tak obhájilo ze základní části.

Za rok budeme ale ještě lepší. Děkujeme Vám za podporu v letošní sezóně!

Konečné pořadí 1. Ligy – Západ v sezóně 2021/2022:

  1. TJ Slovan Vesec – postup do Baráže o extraligu
  2. SK Prosek Praha A
  3. BK TU v Liberci
  4. SK Hamr Praha A
  5. BA Plzeň B
  6. TJ Astra ZM Praha A
  7. TJ Sokol Křemže
  8. Sokol Radotín Meteor Praha B – účast v Kvalifikaci 1.Ligy – Západ

Více o herním formátu a systému 1. Ligy – Západ se můžete dočíst v našem článku: https://www.hamrpraha.cz/article/rozpis-extraligy-a-1-cl-zapad-a-vychod-2021-2022/ a veškeré informace o letošní sezóně (soupiska SK Hamr Praha „A“, program a výsledky našeho družstva, tabulka 1. Ligy – Západ) najdete pak v oddílové sekci na našich webových stránkách: https://www.hamrpraha.cz/dospeli-hamr-a/.

Vše o organizaci 1. Ligy – Západ (utkání, tabulka, týmy, statistiky, předchozí ročníky) naleznete také na stránkách czechbadminton.cz.

Zanechte zprávu

dva × tři =