SK Hamr Praha je Sportovním střediskem na rok 2021

Náš badmintonový oddíl SK Hamr Praha se na základě podané a následně schválené žádosti ze strany ČBaS stal jedním ze 20 Sportovních středisek (Ss) v České republice pro rok 2021. SK Hamr získal již tento „status“ ve zkušebním provozu na podzim 2020, nyní jej definitivně získal i v ostrém provozu.

Od ledna roku 2021 má český badminton přesně 20 sportovních středisek, které budou na oddílovém základu tvořit začátek možné profesionální sportovní cesty. Český badmintonový svaz tak díky nastavení nového systému a provázanosti Sportovních středisek na aktuálně vznikající Sportovní centra mládeže splňuje předpoklad pro výchovu budoucích reprezentantů a reprezentantek (czechbadminton.cz, 2021).

Zároveň by měl být v Praze (vedle Brna, Ostravy a Hradce Králové) také zřízen druhý stupeň v rámci systému péče o talentovanou mládež Sportovní centrum mládeže (SCM) a to ve spolupráci s SK HAMR, z.s ve zkušebním provozu. Pro úplnost jen dodejme, že nejvyšší 1. stupeň Národní centrum (NC), resp. VSCM se nachází v Plzni (ve spolupráci s TJ Lokomotiva Plzeň z.s. a městem Plzeň).

Vše o nově vzniklých sportovních střediscích se dočtete v článku na czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

tři × dva =