Vojta Strejček reprezentoval Českou republiku na ME U15 2022 na španělské Ibize ve čtyřhře!

Od středy 21.9.2022 do soboty 24.9.2022 probíhal na španělském ostrově Ibiza teprve historicky pátý evropský šampionát hráčů kategorie U15 (ME v nejmladší kategorii v badmintonu, které se v současné době pořádá). Českou badmintonovou reprezentaci do 15 let vedli na mistrovství Evropy reprezentační trenéři U17 Michal Turoň a Matěj Hubáček. Hamerský klub měl na vrcholné kontinentální akci své zastoupení jak mezi hráči, tak v řadách rozhodčích turnaje.

Evropskou badmintonovou špičku současných talentů kategorie U15, vyjma hráčů dvou vyloučených států Ruska a Běloruska, čekal na Baleárském ostrově proslulém vyhlášeným nočním životem zřejmě dosavadní vrchol během své krátké badmintonové kariéry. To se týkalo také na ME nominovaného hamerského badmintonisty Vojty Strejčka, který zde nastoupil ve čtyřhře se svým spoluhráčem Kryštofem Klímou (TJ Sokol České Budějovice).

A kluci dokázali úspěšně využít příznivějšího losu vyřazovacího pavouka. Náš deblový pár nejprve jasně přejel irské soupeře Andrew Hasset, Jeffrey Rong po setech 21:10, 21:10 a poté přešel podobně jednoznačně přes rakouské duo Thomas Wiesler, Martin Zhang po výsledku 21:7, 21:9. Nakonec kluci v osmifinále srdnatě vzdorovali Dánům Jens Anderssonovi s Aske Roslyngem, bohužel to ale na postup do čtvrtfinále nestačilo a po prohře 15:21, 22:24 skončili mezi nejlepší šestnáctkou turnaje.

Účast Vojty Strejčka však nebyla jedinou hamerskou stopou na evropském mistrovství 2022. Na čtyřdenním ME U15, na kterém získala Česká republika i 1 bronzovou medaili ve dvouhře dívek, rozhodovala zápasy z pozice umpirové rozhodčí také hamerská hráčka a trenérka Veronika Kyzlíková.

Oběma našim hamerským zástupcům děkujeme, že reprezentovali Českou republiku na takto významné mezinárodní badmintonové akci!

Články z ME U15 v badmintonu 2022 ve španělské Ibize najdete také na stránkách czechbadminton.cz:

rozhovor s reprezentačním trenérem Michalem Turoňem, Zahájení turnaje, 1. hrací den, 2. hrací den, 3. hrací den

Přehled zápasů Vojty Strejčka: zde

Foto: zdroj czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

14 + 8 =