1.GPA U15 v Českém Krumlově: Stříbrný turnaj pro Vojtu Strejčka a Lucku Tománkovou!

O víkendu 12.-13.2.2022 se uskutečnil v Českém Krumlově za účasti hamerské dvojice badmintonistů Lucky Tománkové a Vojty Strejčka pod vedením trenéra Vaška Bláhy celostátní turnaj 1.GPA v žákovské kategorii U15. Pro naše hráče by se dal označit jako doba stříbrná.

Lucka ve smíšené čtyřhře s Lukášem Patzákem (TJ Sokol Dobruška) sebrali jeden set pozdějším vítězům, ale na vítězství to v prvním kole bohužel nestačilo. V singlu Lucka nejprve porazila Malou, aby v osmifinále s nasazenou Grznárovou sehrála neuvěřitelné drama, které v třísetové bitvě rozhodovaly koncovky všech setů. Lucka bohužel ani přes několik mečbolů nedokázala zvítězit, ale za předvedený výkon se nemusí určitě stydět. Největší úspěch si Lucka schovala do čtyřhry, v níž společně s další Luckou Šuhajovou (B.O.CHANCE Ostrava Sportclub) dokázala dojít až do finále, ve kterém nestačily na dvojici Grznárová – Nýdrlová 15:21, 16:21. Zasloužené stříbro tedy pro Lucku!

Vojta měl v mixu také partnerku Lucku Šuhajovou (B.O.CHANCE Ostrava Sportclub) a společně prošli až do finále naprosto suverénně bez ztráty setu. V něm ve třetím setu odehráli nervy drásající bitvu, kterou i přes několik mečbolů bohužel prohráli celkově 21:19, 14:21, 22:24 s dvojicí Thor – Osičková. V singlové části Vojta prošel bez potíží do čtvrtfinále, ale v něm po skvěle zvládnuté první sadě 21:5 nestačil na Klokana. Nezdar v singlu si Vojta vynahradil i v druhé párové disciplíně, když po boku Kryštofa Klímy (TJ Sokol České Budějovice) došel též do finále. Tam jim však stopku vystavili na síti agresivněji hrající prosečtí Coufal s Titěrou. Celkem tedy dvě stříbra pro Vojtu!

Lucce a Vojtovi moc gratulujeme k zisku tří stříbrných medailí na republikovém turnaji!

Článek o turnaji také na czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

dva × 1 =