2.kolo 1. Ligy – Západ 2023/2024: SK Hamr „A“ s bilancí 1 výhry a 1 prohry!

O víkendu 16.-17.12.2023 pokračovala druhým kolem druhá nejvyšší česká soutěž smíšených družstev dospělých 1. Liga – Západ v sezóně 2023/2024, ve které nastupuje i naše družstvo SK Hamr Praha A. Hamerský celek se po prvním domácím kole tentokrát vypravil v sobotu 16.12.2023 do západočeské metropole, kde odehrál ve Sportovní hale města Plzně v Krašovské ulici další dvě naplánovaná utkání základní části 1. Ligy – Západ.

Hamerské „A“ družstvo cestovalo na západ Čech téměř v kompletním složení a odhodlané navázat na velmi úspěšné úvodní kolo letošního ročníku 1. Ligy – Západ, v němž dokázalo na domácích kurtech dvakrát zvítězit, a vydobýt si tak velmi dobrou výchozí pozici do nadcházejícím bojů.

Sestava SK Hamr Praha A pro 2. kolo: Honza Macák, Jonáš Hurtík, Jáchym Brázda, Matěj Volf, Adam Srnec, Vojta Strejček, Radka Šilhavá, Klára Šilhavá, Kačka Koliášová.

SK Hamr Praha A čekal nejprve pražské derby s SK Prosekem Praha A, po němž následoval duel s týmem BK TU v Liberci. Naše družstvo nejprve na úvod hracího dne utrpělo první letošní porážku, když s pražským soupeřem rozhodly o těsném skóre 3:5 zejména dva neúspěšné třísetové zápasy v koncovkách třetích setů. „Smolnou“ porážku se však podařilo našim badmintonistům brzy odčinit, když ve druhém měření sil už nenechali hamerští nic náhodě a po dominantním a přesvědčivém výkonu téměř ve všech zápasech přehráli liberecký výběr vysokým výsledkem 7:1, a do tabulky si tak připsali další důležité body za už třetí vítězství v sezóně.

Výsledky družstva SK Hamr Praha A v 2. kole:

  • SK HAMR PRAHA A  3:5  SK Prosek Praha A
  • SK HAMR PRAHA A  7:1  BK TU v Liberci

Bilance 1 výhry a 1 porážky se ziskem 5 bodů ve 2. kole tak prozatím usadila náš celek po polovině základní části na velice nadějné průběžné 3. místo prvoligové tabulky a s jen těsnou bodovou ztrátou na vedoucí družstva.

Velkou fotogalerii z turnaje najdete na odkazu zde.

Třetí kolo 1. Ligy – Západ je na programu už v novém roce v termínu 6.-7.1.2024 opět na západě Čech v Plzni, kde se naše družstvo utká s dalšími dvěma týmy BA Plzeň B a BaC Kladno A.

Více o herním formátu a systému 1. Ligy – Západ se můžete dočíst v našem článku:  https://www.hamrpraha.cz/article/1-celostatni-liga-zapad-2023-2024-startuje-zmena-systemu-souteze-i-poctu-ucastniku-sk-hamr-a-obhajuje-bronz/ a veškeré informace o letošní sezóně (soupiska SK Hamr Praha A, program a výsledky našeho družstva, tabulka 1. Ligy – Západ) najdete pak v oddílové sekci na našich webových stránkách: https://www.hamrpraha.cz/dospeli-hamr-a/.

Vše o organizaci 1. Ligy – Západ (utkání, tabulka, týmy, statistiky, předchozí ročníky) naleznete také na stránkách czechbadminton.cz.

Zanechte zprávu

2 × jedna =