3.kolo 1. Ligy – Západ 2023/2024: SK Hamr „A“ získal 1 remízu a 1 prohru!

O víkendu 6.-7.1.2024 pokračovala už třetím kolem druhá nejvyšší česká soutěž smíšených družstev dospělých 1. Liga – Západ v sezóně 2023/2024, ve které nastupuje i naše družstvo SK Hamr Praha A. Hamerský výběr cestoval stejně jako v předchozím kole v neděli 7.1.2024 do západočeské metropole, kde odehrál ve Sportovní hale města Plzně v Krašovské ulici další dvě naplánovaná utkání základní části 1. Ligy – Západ.

Hamerské „A“ družstvo zamířilo na západ Čech téměř v kompletním složení s cílem navázat na velmi podařenou první polovinu soutěže (průběžná 3. příčka) a pokusit se získat další důležité body do prozatimní prvoligové tabulky.

Sestava SK Hamr Praha A pro 3. kolo: Honza Macák, Jonáš Hurtík, Jáchym Brázda, Matěj Volf, Adam Srnec, Radka Šilhavá, Kačka Koliášová.

SK Hamr Praha A se nejprve na úvod utkal se středočeským celkem BaC Kladno A. Bohužel v přímé konfrontaci s konkurentem o nejvyšší příčky naše družstvo nakonec nestačilo „česko-polskému výběru“ a připsalo si druhou letošní porážku. Následně ve druhém duelu sobotního dne čekal hamerské badmintonisty domácí tým BA Plzně B. A toto střetnutí, v němž byl k vidění pouze jediný třísetový zápas, nakonec skončilo smírně remízou, a tudíž i spravedlivou dělbou bodů.

Výsledky družstva SK Hamr Praha A v 3. kole:

  • SK HAMR PRAHA A  2:6  BaC Kladno A
  • SK HAMR PRAHA A  4:4  BA Plzeň B

Bilance 1 remízy a 1 porážky se ziskem 3 bodů ve 3. kole tak znamená, že našemu družstvu patří před posledním kolem 4. příčka s pouhou jednobodovou ztrátou na bronzové 3. místo. Na první dvě místa, která letos posouvají účastníky do Play-off, ztrácí hamerští už 4 body a jen shoda více výsledků v závěru základní části by ještě posunula Hamr na postupové pozice.

Velkou fotogalerii z turnaje najdete na odkazu zde.

Závěrečné čtvrté kolo 1. Ligy – Západ je na programu v termínu 24.-25.2.2024 v Praze na Zahradním Městě v hale TJ Astry, kde se naše družstvo utká s dalšími dvěma týmy SK Prosek Praha B a TJ Sokol Radotín A.

Více o herním formátu a systému 1. Ligy – Západ se můžete dočíst v našem článku:  https://www.hamrpraha.cz/article/1-celostatni-liga-zapad-2023-2024-startuje-zmena-systemu-souteze-i-poctu-ucastniku-sk-hamr-a-obhajuje-bronz/ a veškeré informace o letošní sezóně (soupiska SK Hamr Praha A, program a výsledky našeho družstva, tabulka 1. Ligy – Západ) najdete pak v oddílové sekci na našich webových stránkách: https://www.hamrpraha.cz/dospeli-hamr-a/.

Vše o organizaci 1. Ligy – Západ (utkání, tabulka, týmy, statistiky, předchozí ročníky) naleznete také na stránkách czechbadminton.cz.

Zanechte zprávu

devatenáct + 4 =