Akademické MČR 2022 v Plzni: Radka se stala mistryní ČR v deblu, medaile i pro Honzu Macáka a Matěje Volfa!

Ve dnech od čtvrtka 17.11.2022 do pátku 18.11.2022 se uskutečnilo v Plzni Akademické mistrovství ČR 2022 v badmintonu, které pořádala katedra tělesné výchovy LF v Plzni. Výsledky turnaje se sice nezapočítávaly do celostátních žebříčků ČBaS, vítězové v každé disciplíně však získali titul „Akademický mistr ČR v badmintonu pro rok 2022“.

Akademické MČR 2022 se odehrálo na západě Čech v hale VŠ kolejí Bolevecká v Plzni a startoval na něm také hamerský trojlístek hráčů Radka Šilhavá, Honza Macák (oba reprezentující Univerzitu Karlovu Praha), a Matěj Volf (za VŠE).

Letošní mistrovství přilákalo velice kvalitní hráčskou účast, v níž se však dokázali prosadit i hamerští badmintonisté v univerzitních barvách. Matěj s Honzou vybojovali společnými silami bronzovou medaili, když se probojovali v deblovém pavouku mezi čtyři nejlepší páry turnaje. V singlech skončili Matěj v osmifinále a Honza ve čtvrtfinále soutěže. Jenda přidal čtvrtfinálovou účast i ve smíšené čtyřhře, kterou sehrál s Valentinou Sonnkovou. Hezkých výsledků dosáhla Ráďa, která zkompletovala medailový hattrick. Nejprve skončila třetí v soutěži smíšených dvojic s Václavem Palánem, poté získala stříbrnou medaili ve dvouhře a turnaj korunovala celkovým vítězstvím ve čtyřhře po boku Šárky Líbalové.

Gratulujeme našim hráčům k zisku cenných kovů a Radce navíc i k mistrovskému titulu ve čtyřhře!

Článek z AMČR najdete také na stránkách czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

18 + šest =