Oliver Czech U17 International v Českém Krumlově: Bára Bursová má stříbro!

V netradičním termínu ve všedních dnech od pondělí 6.12.2021 do úterý 7.12.2021 se uskutečnil v Českém Krumlově mezinárodní juniorský turnaj OLIVER Czech U17 International 2021, který je součástí evropského bodovaného okruhu Badminton Europe Circuit (BEC). Mezinárodní mistrovství ČR do 17 let bylo nakonec po schválení Badminton Europe zkráceno z původních tří hracích dnů na pouhé dva.

Tradiční vrcholná akce věkové kategorie U17 byla letos vzhledem k pandemii Covid-19 přesunuta z jara až na samý konec letošního roku a přímo termínově plynule navázala na víkendový republikový šampionát na stejném místě. I tak byl ale letošní ročník značně ovlivněn současnou špatnou pandemickou situací v ČR a většina zahraničních hráčů se musela z turnaje nakonec odhlásit. Startovní pole hráčů tak bylo víceméně dosti podobné tomu, jaké zasáhlo na víkendovém mistrovství České republiky.

Z hamerských hráčů se na něm pod trenérským vedením Romany Loskotové prezentovala trojice Adam Srnec, Kačka Koliášová, Bára Bursová. Našim badmintonistům se v českokrumlovské Chvalšinské hale zadařilo a dosáhli na slušná umístění v evropské konkurenci. Kačka s Tomášem Vrbkou (SK Brno Slatina) skončili v mixu na 5.-8. místě a stejné umístění získal Adam ve dvouhře. A výborně zahrála Barča, která si došla ve dvouhře po finálové účasti pro stříbrnou medaili za 2. místo. V souboji o zlato nestačila nakonec na o dva roky starší českou vyzyvatelku a nasazenou „jedničku“ Petru Maixnerovou.

Děkujeme všem za reprezentaci SK Hamr, potažmo ČR na evropském turnaji a moc gratulujeme Báře ke stříbrnému výsledku v singlové soutěži!

Článek na czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

3 × čtyři =