GPA dospělých v Benátkách nad Jizerou 2022: Radka Šilhavá získala v mixu zlato!

V termínu 2.-4.9.2022 proběhl v Benátkách nad Jizerou první celostátní turnaj GPA dospělých v letošní sezóně. Již 27. ročník tradičního Benáteckého poháru pod názvem Memoriál Petra Martince st. se konal v Městské sportovní hale NIBE Aréně za účasti několika hamerských hráčů.

V Benátkách nad Jizerou nastoupili k zápasům jmenovitě Vašek Bláha, Matěj Volf, Jáchym Brázda, Honza Macák, Jakub Vitvera, Jonáš Hurtík, Radka Šilhavá, Klára Šilhavá, Eliška Bílková, Katka Koliášová.

Prestižní turnaj v České republice s účastí i některých zahraničních hráčů odstartoval zápasy páteční kvalifikace, ve které startovali i singlisté Matěj, Jáchym, Kuba a Jenda. Bohužel do hlavní soutěže se nakonec nepodíval nikdo z nich, nejblíže byl Jakub, který prohrál v kvalifikačním finále.

Ve dvouhrách se našim hráčům nedařilo, když postoupit přes prvního soupeře nedokázal Vašek, Ráďa ani Klára. Čtyřhry už byly ale o poznání lepší, neboť Jenda s Kubou i Matěj s Jáchymem uhráli jedno kolo. A dokonce sestry Ráďa s Klárou postoupily až do semifinále turnaje, kde podlehly pozdějším vítězkám a nasazeným „jedničkám“ L. Krpatová – Zuzáková. Zasloužené 3. místo pro hamerské sestry, které předtím zvládly dva náročné třísetové zápasy!

Hamerskou disciplínou byla ale v Benátkách nad Jizerou jednoznačně smíšená čtyřhra. Vyřazovací pavouk mixu svedl v semifinále proti sobě úspěšné a favorizované hamersko-prosecké dvojice Radka – Václav Palán a Klára – Adam Šulc. Postup do finále vybojoval nakonec pár Radka s Vaškem, který následně zvládl i finále proti silné dvojici Savin – Zuzáková ve 3 sadách 25:27, 21:14, 21:14, a oslavil tak cenný premiérový triumf na celorepublikové akci! A Ráďa s Vaškem tak navíc vylepšili společně loňské stříbrné medaile z tohoto turnaje.

 „Finále bylo z kondiční stránky určitě nejtěžší zápas, přece jen už docházely síly. Z taktické i psychické stránky byly ale složité i zápasy ve čtvrtfinále a semifinále,“ připomněl Vašek Palán cenný skalp úřadujících mistrů republiky Víta Kulíška s Denisou Šikalovou a následnou výhru s tréninkovými parťáky Adamem Šulcem a Klárou Šilhavou. „V pátek by nás určitě nenapadlo, že budeme o dva dny později stát na nejvyšším stupínku pro vítěze turnaje,“ neskrývala po finále radost starší ze sester Šilhavých.

Obrovská gratulace Radce k prvnímu celkovému prvenství na republikovém turnaji!

zdroj: czechbadminton.cz

Článek na czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

jedenáct + dvanáct =