GPA dospělých v Českém Těšíně: Mimořádný turnaj pro Hamr!

V termínu 8.-9.1.2022 se uskutečnil v Českém Těšíně tradičně „otevírací“ turnaj druhé poloviny sezóny dospělých – celostátní GPA pod názvem Memoriál Standy Krauze 2022. Daleká cesta přes celou ČR neodradila naše badmintonisty Vaška Bláhu, Jáchyma Brázdu, Jonáše Hurtíka, Radku Šilhavou, Kláru Šilhavou, Elišku Bílkovou, Kačku Koliášovou, kteří si tak nenechali ujít zahajovací turnaj roku 2022.

Běžně třídenní „áčkový“ turnaj se stejně jako například ten plzeňský před měsícem nakonec smrsknul do pouhých dvou víkendových dnů. Páteční kvalifikaci totiž organizátoři zrušili, a na všechny účastníky tak čekaly rovnou sobotní zápasy v k.o pavoucích hlavní soutěže. To samozřejmě potěšilo i naši klubovou výpravu.

Těšínský pohár 2022 přinesl k hamerské radosti výborné výsledky naší sedmičlenné skupiny. Tři cenné kovy a další dílčí úspěchy orámovaly mimořádně úspěšný turnaj zkraje nového roku. Těmi byly například postup Vaška přes dva soupeře do 3. kola v singlu, 5.-8. místo Kláry v singlu (vyřadila nasazenou Líbalovou 21:6, 21:8) nebo 5.-8. místo Kačky s Vojtou Havlíčkem (TJ Sokol Polabiny Pardubice) a jejich výhra nad „jedničkami“ M. Ehm – P. Krpatová 21:17, 17:21, 21:18 (k postupu do semifinále nechybělo moc, porážka 20:22 ve třetí sadě proti Rázl – Osladilová může mrzet).

A nyní k medailovým výsledkům, které byly výhradně bronzové. Třetí místo získali Klára s Adamem Šulcem (SK Prosek Praha) v mixu, Radka v singlové soutěži a Kačka s Kateřinou Osladilovou (TJ Sokol Klimkovice) v deblu, ve kterém mimo jiné porazily ve čtvrtfinále sestry Šilhavé 21:15, 21:12.

Velká gratulace Radce, Kláře a Kačce k bronzovým medailím na „áčkovém“ turnaji dospělých!

Zanechte zprávu

dva × 1 =