GPA dospělých v Praze ve Vinoři 2019

Ve dnech 11.-13.10.2019 se konal v pražské hale ve Vinoři druhý letošní celostátní turnaj GPA dospělých hraný tradičně pod názvem Memoriál Konstantina Holobradého 2019. Z hamerského oddílu zasáhl do turnaje velký počet hráčů: Vašek Bláha, Jakub Vitvera, Kamil Kyzlík, David Sklář, Matěj Volf, Jáchym Brázda, Radka Šilhavá a Kája Hejduková, jež debutovala na turnaji dospělých.

Turnaj přilákal do Prahy českou republikovou špičku, která zapříčinila mimo jiné fakt, že velmi silná konkurence badmintonistů odsunula většinu našich hráčů už do páteční kvalifikace. V nabitém poli jsme sice medaili nezískali, Radka se však dokázala probít mezi nejlepších osm hráček/párů turnaje.

Kvalifikace

Kvalifikační boje, které začaly v pátek odpoledne, byly bohužel pro naše barvy neúprosné. Postup si z našich nakonec nikdo nevybojoval, a tudíž pro šest hamerských hráčů skončil turnaj už v pátek. Dílčími úspěchy byl jeden vyhraný zápas a účast v kvalifikačním finále Káji s Tomášem Paterou (Sokol Radotín Meteor Praha) v mixu, Jáchyma a Vaška ve dvouhrách, resp. Jáchyma s Matějem v deblu.

Hlavní soutěž

Po pátečním programu hamerské řady výrazně prořídly, a hlavní soutěž se tak týkala v sobotu už jen dvou našich hráčů s přímou účastí – Kuby a Radky. Sice ani jeden do medailových zápasů nepromluvil, za hezké umístění lze však považovat dvojnásobné 5.-8. místo Radky: ve dvouhře, v níž ji po výhře nad domácí Hejdrychovou (17,15) zastavila ve čtvrtfinále T. Kobyláková z Astry (13,14). Dělené 5.-8. místo obsadila Ráďa také ve čtyřhře s Adélou Chadimovou (Badminton FSpS MU) z Brna.

Článek na czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

šestnáct − jedenáct =