GPC a GPD dospělých: Bronzová Plzeň pro Martina Rombalda a Davida Skláře, Láďa Fuksa získal stříbro!

Hamerské kvarteto hráčů Vašek Bláha, David Sklář, Martin Rombald, Láďa Fuksa vyrazilo v sobotu 20.11.2021 na západ Čech do Plzně, kde se konal v tělocvičně 25.ZŠ – Chválenická turnaj GPC v kategorii dospělých. A jednalo se o turnaj pro naše hráče velice úspěšný.

Do mixů zasáhli pouze Martin a Láďa, kteří se „zpárovali“ na místě s Vendulou Pazderovou (TJ Jiskra Nejdek), resp. s Kateřinou Chmelíčkovou (BKV Plzeň). Bohužel úvodní soupeři byl nad síly obou párů, které se tak dál v soutěži nepodívaly.

Naopak v singlech se dařilo a urodily se dokonce i medailové výsledky. Vašek obsadil 5.-8. místo za vítězství nad Žambůrkem (17,11) a následnou porážku mezi osmi nejlepšími proti Běhounkovi (19,18). David si připsal při odvrácení 3 mečbolů vítězství proti radotínskému Královi (-15,17,21) a poté položil na lopatky i Davida Dvořáka (-16,14,16). Jenže pak ztroskotal v semifinále stejně jako předtím Vašek na kvalitně hrajícím Běhounkovi z Ústí nad Labem (10,19). Další náš zástupce Martin nejprve ve třech setech udolal Salavu (12,-17,9), aby pak zvládl soustředěným výkonem v koncovkách obou setů porazit i Rataje (přemožitele Ládi v prvním kole 19:21, 5:21) těsným rozdílem (19,22). Cesta turnajem se pro Martina zastavila v semifinále proti favorizovanému a pozdějšímu celkovému vítězi Nesvedovi z Nejdku (15,10). David a Martin si tedy odvezli bronzové medaile za třetí místa!

V deblech utvořili jedinou hamerskou dvojici David s Láďou, kteří v prvním kole vzdorovali mladému radotínskému páru Hnilica – Král, nakonec mu však ve třech setech nestačili (17,-17,13) a odešli poražení. V dalších dvou zápasech o konečné umístění už ale nezaváhali a vybojovali pro sebe slušné konečné 5. místo.

Výsledky turnaje GPC dospělých v Plzni

Na stejném místě se pak v neděli 21.11.2021 konal také dvouturnaj GPD dospělých a GPE dospělých. Do západočeské metropole se opět vrátil i Láda Fuksa, který si zde zahrál dvouhru a čtyřhru v turnaji GPD.

V singlovém pavouku Láďa v prvním kole nestačil mladému Bouberlemu a po setech 18:21, 14:21 se se soutěží rozloučil. V deblu si zahrál Láďa po boku Adama Čechury (BaC Kladno) a společně vyhráli ve skupině oba zápasy, proti páru Dubský – Sedláček (11,7) a po velké bitvě i Kovaříka s Mirvaldem (-19,22,20). Pak v semifinále vyřadili i dvojici Matoušek – Piorecký (15,14), nakonec však ve finále podlehli v „odvetě“ Mirvaldovi s Kovaříkem výsledkem 14:21, 14:21 a vybojovali tedy stříbrné medaile.

Výsledky turnaje GPD dospělých v Plzni

Gratulujeme Davidovi s Martinem k bronzovým umístěním ve dvouhře na GPC a Láďovi k deblovému stříbru na GPD!

Zanechte zprávu

13 − devět =