Czech Junior 2021 v Orlové-Lutyni: Famózní Kačka Koliášová dokráčela k životnímu stříbru!

Ve dnech 19.-21.11.2021 se konalo v Orlové-Lutyni tradiční Mezinárodní mistrovství ČR juniorů v kategorii U19 pod názvem Czech Junior International Orlová 2021. Tento turnaj je součástí evropského bodovaného okruhu Badminton Europe Circuit (BEC) v rámci Junior International Series Tournament.

Národní barvy reprezentovali na mezinárodním turnaji také čtyři hamerští badmintonisté Jonáš Hurtík, Eliška Bílková, Kačka Koliášová a Klára Šilhavá pod vedením trenérky SK Hamr Romany Loskotové. Fantastického úspěchu dosáhla Kačka Koliášová v tandemu s Kačkou Osladilovou (TJ Sokol Klimkovice) ve čtyřhře dívek, ve které získaly mladé české reprezentantky nečekané stříbrné medaile, a vybojovaly tak svůj dosavadní největší úspěch v kariéře.

Největší domácí úspěch na Czech Junior 2021 zaznamenal pár, od kterého se takové umístění těsně před turnajem rozhodně nečekalo. “Určitě jsme sem nejely s tím, že získáme medaili, je to pro nás opravdu obrovský úspěch,“ netajily se Kateřiny. Kateřina Koliášová s Kateřinou Osladilovou sice měly na kontě páté místo z ME do 15 let, přesto se od nich takový průlom na Mezinárodním mistrovství ČR nečekal. “Řadíme to určitě i nad páté místo z mistrovství Evropy do 15 let, ještě o to víc, že jsme i v této kategorii ještě hodně mladé,“ shodly se obě dívky, které ve čtvrtfinále přetlačily polský pár Maja JankoJulia Wojcik. “Chtěly jsme hrát právě přes Maju, která je menší a méně pohyblivá. Když jsme ji dostaly dozadu, tak měla problémy zahrát kvalitní míč a neměla takovou variaci úderů,“ nechaly nahlédnout pod taktickou pokličku čerstvě medailistky z Orlové. Euforii ze sobotního programu si přenesly dívky i do nedělního dopoledne a utkání proti Ruskám Alise Kirondě a Darie Rusině jim vyšlo dokonale. Výhra 21:16, 21:19 znamenala postup do boje o titul. “Je to pro nás šok, samozřejmě příjemný, rozhodně jsme nečekaly, že bychom se mohly dostat tak daleko,“ říkaly Kateřiny po vítězném semifinále. Bohužel, v souboji o nejcennější medaili už narazily Koliášová s Osladilovou na pár, který byl jednoduše lepší. Angličanka Holly Williams už získala titul v mixu, teď se s Estelle van Leeuwen radovala v krátkém časovém odstupu podruhé. Po finále nebyla ale ani jedna z dívek zklamaná, v celém turnaji totiž předčily svá očekávání opravdu výrazně. “Jednoznačně převažuje to, že jsme šťastné, byl to pro nás naprosto parádní turnaj, navíc v domácím prostředí, nemůžeme být spokojenější,“ dodala ještě Koliášová před dlouhou cestou domů.

zdroj: přepis článků z webových stránek czechbadminton.cz (1. článek, 2. článek, 3. článek)

Děkujeme všem našim hráčům za příkladnou reprezentaci českého badmintonu na mezinárodní akci a obrovská gratulace míří Kačce, která zde dosáhla na životní medailový úspěch!

Zanechte zprávu

čtrnáct − pět =