GPC a GPD dospělých v Praze na Skalce: V „déčkovém“ půlnočním turnaji uspěli Linda Herčíková, David Sklář, Láďa Fuksa!

V sobotu 18.2.2023 se odehrály v Praze na Skalce v rámci tzv. série Skalka CUP kategorie dospělých 2/5 souběžně dva turnaje GPC a GPD dospělých. Pražské „CéDéčko“ v Badminton Aréně Skalka přilákalo obří účast přes 70 hráčů napříč Českou republikou, a nebylo tak divu, když se poslední zápasy turnaje přehouply až do druhého víkendového dne. Za Hamr nastoupili Martin Rombald, David Sklář, Láďa Fuksa, Kamil Kyzlík, Dan Vaniš, Yurii Tepliakov-Suchkov, Linda Herčíková, Veronika Kyzlíková.

Maratón zápasů, který se vyšplhal téměř k magické „200“, nabídl pro naše barvy častokrát napínavé bitvy, které měly, jak to tak bývá, smutný i šťastný konec. V turnaji GPC to spíše vypadalo, jako by byla na naše hráče seslána nějaká kletba. Brzké konce v úvodních kolech částečně kompenzovaly v mixech tažení Davida s Lindou v mixu, kteří byli jediný míček od zisku bronzové (či jiné) medaile. Avšak po těsně koncovce 21:23 ve třetím setu proti nasazeným „jedničkám“ Patera – Burdová zůstalo jen u umístění na 5.-8. pozici. Stejně skončili i Martin s Ditou Smejkalovou (SK Jupiter) a dvojice Dan – Yurii, Láďa – Martin Franta (TJ Sokol Radotín) v deblu.

O poznání lépe se ale našim zástupcům vedlo v „déčkovém“ turnaji, v němž se hrály debly skupinově se zápasy o konečné umístění. Linda zkompletovala medailovou sbírku, když k bronzu ze dvouhry přidala i stříbro s Davidem v mixu. I ve finále chyběl našemu páru k zisku nejcennějšího kovu jediný míček, avšak po nezvládnuté koncovce druhé sady zvítězili M. Krčmář – Shukalova 2:1 na sety. Co nevyšlo v mixu, podařilo se následně Lindě s Ditou Smejkalovou (SK Jupiter) ve čtyřhře, v níž skončily na nejvyšší pozici. Medailový účet pro Hamr uzavřeli David s Láďou startující v deblu na „divokou kartu“. Za zmínku stojí fakt, že poslední finálový zápas v již zcela vylidněné hale pohaslého pražského obchodního centra započal pár minut před půlnocí a skončil až v půl jedné ráno. Při absenci téměř jakýchkoliv fyzických i psychických sil slavili zlato nakonec po jasném průběhu méně unavení prosečtí mladíci Obhlídal – Orlík.

Gratulujeme našemu hamerskému trojlístku k medailovým úspěchům na GPD dospělých!

Zanechte zprávu

jedna × tři =