GPC dospělých: Bronzová Vinoř pro 5 hamerských hráčů!

V sobotu 15.2.2020 se v Praze ve Vinoři uskutečnil turnaj GPC dospělých. Slušně obsazeného turnaje se zúčastnilo také 7 hamerských badmintonistů: Martin Rombald, David Sklář, Jan Macák, Matěj Volf, Jáchym Brázda, Míša Hlavatá, Natálie Dušková. Hned pěti z nich se podařilo získat bronzovou medaili, nejúspěšnějším hráčem z naší výpravy byl Honza se dvěma bronzy!

Jediný mixový pár Hamru Jenda – Naty mile překvapil, když zapsal dvě výhry, čím si pro sebe zajistil bronzovou medaili za třetí místo. V mužských dvouhrách připravily naše hráče v několika případech o medaile těsné porážky v koncovkách třetích setů (ve čtvrtfinále David s domácím Nejedlým 19:21 a Martin s kladenským Morávkem 17:21). Matěj skončil po porážce od Kukače taktéž na děleném 5.-8. místě, Jáchym podlehl v hamerském zápase 2. kola Davidovi 19:21, 17:21.

Ve čtyřhře mužů nebylo daleko od hamerského finále, oba páry David – Jenda i Matěj – Jáchym si totiž vedli v pavouku nad míru dobře. Druzí jmenovaní porazili astrácké duo Jouda – T. Waler v obou koncovkách setů a následné i nasazené Grund – Nývlt ve třech setech. V semifinále pak nestačili na první nasazenou dvojici Stádník – Skrčený 21:18, 14:21, 12:21. David s Jendou zase přemohli Frantu s Riegrem i nasazené Mirvalda s Abrahamem, v semifinále ale nepřešli přes arionské „dvojky“ a pozdější turnajové vítěze Weinzettl – Bízek 9:21, 23:21, 19:21. Oba hamerské páry tak skončily bronzové. Ve čtyřhře žen trápily Míša s Naty ve třísetovém zápase pozdější finalistky Skrčenou se Zelinkovou, na postup do dalšího kola to ale nestačilo.

Zanechte zprávu

4 × pět =