GPC dospělých na Hamru: Honza Macák zkompletoval zlatý hattrick!

Hamerský oddíl se zhostil v sobotu 4.12.2021 pořádání turnaje GPC v kategorii dospělých. Z domácích hráčů se turnaje zúčastnili Martin Rombald, David Sklář, Vašek Bláha, Matěj Volf, Jan Macák, Natálie Kofroňová. Pro hamerské hráče to byl velice plodný turnaj, Jenda oslavil zlatý hattrick a k němu pak přibyly ještě další dva cenné kovy.

Nejúspěšnějším hráčem celého turnaje se stal bezesporu náš Jenda, který byl nakonec ověnčen 3 tituly. Celkového prvenství dosáhl možná pro mnohé až překvapivě ve dvouhře, ve které vypálil všem potenciálním adeptům na singlový trůn rybník. Cesta to byla trnitá, neboť musel porazit Dubského, Martina Rombalda po setech 14:21, 21:15, 21:18, v semifinále šikovného Frantu 21:11, 15:21, 21:19 a ve finále nakonec srazil v tu chvíli již značně unaveného Pateru 22:20, 21:13. Obrovská gratulace Jendovi, který se začíná v poslední době prosazovat vedle párovek i také v individuální soutěži.

Ve smíšené čtyřhře oprášili po delší pauze zase spolupráci Jenda s Naty a toto spojení zafungovalo opět na „jedničku“. V dramatickém zápase porazili nejprve Nývlta se Starou 19:21, 21:19, 21:19, aby poté zvítězili i ve finále nad dvojicí Gerginov – Tvrdíková 21:18, 21:18.

Ke třetí zlaté medaili dopomohl Jendovi v deblu Matěj, když jejich společné snažení se nakonec promítlo v jednoznačné vítězství jak s párem Krajča – Nývlt (10,10), tak ve finále proti nasazeným „jedničkám“ Podivínovi se Stádníkem (12,19).

O další medaili se postarali David s Tomášem Paterou (MTAC Praha) ve čtyřhře, kteří brali po třísetové semifinálové porážce od proseckých finalistů bronz. K celkovému výčtu hamerských úspěchů přibyl ještě bronzový stupínek Matěje v singlové soutěži, ve které nejprve porazil Kupce a poté přehrál i týmového spoluhráče Vaška Bláhu 21:18, 6:21, 21:17. V semifinále si ale, stejně jako David kolo předtím, vylámal zuby na Paterovi (20,12).

Suma sumárum celkem pět medailových umístění včetně zlaté one man show Jendy Macáka podtrhly velice vydařený domácí turnaj našich badmintonistů. Gratulujeme především Jendovi a také Matějovi, Davidovi s Naty k pódiovým výsledkům!

Zanechte zprávu

5 × 2 =