MČR U17 v Českém Krumlově: Kačka Koliášová se stala mistryní ČR ve čtyřhře!

O víkendu 4.-5.12.2021 se v Českém Krumlově uskutečnil letošní vrchol v juniorské kategorii U17, neboť zde proběhlo mistrovství ČR jednotlivců U17 pro rok 2021. Oddíl SK Hamr reprezentovali na badmintonovém svátku nejlepších tuzemských hráčů dva junioři Adam Srnec a Kačka Koliášová pod trenérským vedením Romany Loskotové.

Adam se představil v českokrumlovské hala ve Chvalšinské ulici v párovkách po boku Adély Turoňové (MTAC Praha) v mixu a ve dvojici s Václavem Simonem (BK 1973 Benátky nad Jizerou) ve čtyřhře. Dílčím úspěchem pro Adama, který spadá letos věkem ještě do U15, byl jeden vyhraný zápas ve smíšené čtyřhře.

Kačka, startující ve dvouhře na „divokou kartu“, postoupila mezi 8 nejlepších singlistek (výhry nad Vašíčkovou a Kalkušovou), když až ve čtvrtfinále musela zkousnout porážku 11:21, 14:21 od nasazené „dvojky“ a české reprezentantky Lucie Krulové. Stejného výsledku (5.-8. místo) dosáhla v soutěži smíšených dvojic s partnerem Tomášem Vrbkou (SK Brno Slatina).

Velké naděje byly vkládány do Kačky v deblu. V něm totiž nastupoval mezinárodně ostřílený a sehraný tandem Kaček Koliášové a Osladilové (TJ Sokol Klimkovice) jako nejvýše nasazený pár s vysokými ambicemi. Favorizované předpoklady naplnily Kačky do puntíku, když hrající ve velké formě po 4 výhrách a navíc vždy bez ztráty setu usedly na uvolněný deblový mistrovský trůn. Pro naši Kačku je to navíc o to sladší, že se jedná o první zlatý vavřín na českém šampionátu.

Kačka Koliášová tak rozšířila řady našich badmintonistů, kteří ovládli mistrovství ČR. Stala se tím již jubilejní 10 hráčkou v historii našeho oddílu s přívlastkem „Hamerský mistr ČR“. Kompletní seznam všech deseti hamerských badmintonistů naleznete v sekci Síň slávy mistrů ČR.

Děkujeme oběma hráčům za reprezentaci hamerských barev na MČR a Kačce zároveň moc gratulujeme k mistrovskému titulu ve čtyřhře!

Článek na czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

13 − 13 =