GPC U19 na Astře: Jonáš Hurtík dvakrát zlatý, v mixu s Eliškou Bílkovou!

V sobotu 16.10.2021 se uskutečnil v pražské tělocvičně TJ Astry na Zahradním Městě juniorský turnaj GPC v kategorii U19. V záběhlické hale se představili také hamerští badmintonisté Jonáš Hurtík, Filip Urban, Matěj Slavík, Dan Vaniš, Aneta Karafiátová, Eliška Bílková, Bára Králíčková.

Hráčská účast na turnaji byla poněkud nižší, a tak se některé disciplíny hrály skupinově. Naši hráči toho dokázali využít a odvezli si několik pódiových umístění. Jonáš s Eliškou se probojovali ze skupiny až do K.O. pavouka a nakonec se stali bez ztráty setu i celkovými vítězi mixu.

V singlu skončil Jonáš v semifinále, ve kterém podlehl pozdějšímu vítězi Gerginovi 0:2 na sety, a skončil tedy na 3. místě. Dívčí dvouhra byla téměř pouze hamerskou záležitostí, neboť 3 ze 4 účastnic byla naše děvčata. Třetí místo obsadily Barča a Aneta, Eliška brala po těsné finálové porážce od Andrey Kobylákové 21:13, 13:21, 21:23 stříbro.

V deblech se „kvalifikovaly“ ze skupin do vyřazovacího pavouka dva naše páry: Matěj – Filip a Jonáš s Jáchymem Gerginovem (BK Arion Praha). Prvně jmenovaní se umístili na bronzovém stupínku, druzí turnaj dokonce vyhráli, když ve finále porazili V. Erharta s J. Urbanem 21:14, 21:13, a pomstili tak mimo jiné Matěje s Filipem.

Gratulujeme všem našim úspěšným medailistům!

Zanechte zprávu

dva × 1 =