Kačka Koliášová a Bára Bursová na MEJ U17 ve Slovinsku 2021: Bronzová medaile v soutěži družstev!

V září se uskutečnilo MEJ U17 ve slovinském Podčetrteku 2021, na kterém startovaly i dvě hamerské badmintonistky Kačka Koliášová a Bára Bursová. Tento prestižní evropský šampionát juniorů se konal ve dnech 3.-12.9.2021. Předtím však ještě český juniorský tým U17 absolvoval přípravné kempy v rámci VSCM/NC v Plzni, které probíhaly v termínech 17.-20.8.2021 a 23.-27.8.2021. Trenéry reprezentačního výběru ČR U17 byli  Oscar Martínez a Tomasz Mendrek.

Nejprve se v termínu 3.-7.9.2021 rozehrála soutěž družstev a součástí výběru ČR U17 byla i Kačka Koliášová spolu s dalšími reprezentanty Danielem Dvořákem, Vojtěchem Havlíčkem, Patrikem Hrazdírou, Janem Rázlem, Kristinou Kozempelovou, Lucií Krulovou a Petrou Maixnerovou.

Česká republika dosáhla na senzační úspěch, neboť nejprve jasně ovládla svou základní skupinu po výsledcích:

Ve čtvrtfinále turnaje pak zdolal český tým i Švédy 3:2, a zajistil si tak semifinálovou účast a historickou medaili pro národní barvy (článek zde).

Semifinálová porážka nad favorizovanou Francií 0:3 nakonec znamenala zisk bronzových medailí (článek zde).

Výsledky ME družstev U17 2021

Ve dnech 7.-12.9.2021 pak navázala na týmovou část i soutěž jednotlivců, ve které sehrála Kačka Koliášová párovky: debl s Kateřinou Osladilovou a mix s Vojtěchem Havlíčkem. Barča Bursová startovala v individuální části turnaje jen ve dvouhře.

Jedno vítězství se podařilo urvat v konkurenci evropských hráčů dvojici Kaček ve čtyřhře, navíc to však již nestačilo.

Zápasy Kačky Koliášové

Zápasy Báry Bursové

Výsledky ME jednotlivců U17 2021

foto: zdroj czechbadminton.cz

Děkujeme oběma našem děvčatům za skvělou reprezentaci nejen hamerského oddílu, ale i České Republiky na mezinárodním turnaji. Moc gratulujeme k bronzovému úspěchu českého týmu, kterého byla součástí i Kačka. A oběma hamerským badmintonistkám přejeme mnoho štěstí a úspěchů na dalších takto významných akcích!

Zanechte zprávu

pět + čtyři =