Kvalifikační GPD U13 v Praze ve Vinoři: Lukáš Zlínský vyhrál smíšenou čtyřhru, a zahraje si tak na MČR U13 2023!

V sobotu 21.10.2023 se konal v tělocvičně ZŠ ve Vinoři pražský kvalifikační turnaj GPD v kategorii U13. Na turnaji, jehož se mohou účastnit pouze badmintonisté pražských oddílů (bez účasti hráčů s přímým postupem na MČR U13 na základě žebříčku ČBaS ze dne 12.10.2023), se bojovalo především o postupy na badmintonové mistrovství ČR jednotlivců U13 2023 (v Brně v termínu 4.-5.11.2023), který získali vítězové všech 5 disciplín.

Podmínky přímého postupu splňoval před pražskou kvalifikací z Hamru pouze Felix Kyzlík, ostatní se tak museli pokusit zabojovat o „místenku“ na letošním vrcholu právě ve Vinoři. Do pražského postupového turnaje U13 se zapojili pod vedením trenéra Honzy Macáka hamerští hráči, jmenovitě to byli Lukáš Zlínský, Michal Čejka, Michal Murtinger, Tobiáš Paul, Julie Kadaňová.

Skvělé výkony předvedli hamerští badmintonisté, kteří získali celkem tři cenné kovy pro naše barvy. O dva z nich se postaral Lukáš, který se navíc ale podepsal pod parádní úspěch – získal zlatou medaili v mixu.

Medailová umístění našich hráčů:

  • Smíšená čtyřhra: 1. místo Lukáše Zlínského – Karolíny Burešové (TJ Sokol Radotín)
  • Čtyřhra chlapců: 2. místo Lukáše Zlínského – Michala Murtingera
  • Čtyřhra dívek: 3. místo Julie Kadaňové – Elen Stachové (TJ Astra ZM Praha)

Gratulujeme všem našim úspěšným medailistům a Lukášovi navíc i k důležitému vítězství ve smíšené čtyřhře, které znamená postup na MČR jednotlivců U13 2023! Takže Felixi a Lukáši – na viděnou v Brně…!

Zanechte zprávu

pět + osmnáct =