Kvalifikační GPD U15 v Praze na Astře a v Brně: Postup na MČR U15 2023 získali Martin Franta, Filip Koleška a Šimon Soukup!

V sobotu 28.10.2023 se konal v záběhlické hale TJ Astry na Zahradním Městě pražský kvalifikační turnaj GPD v kategorii U15. Na turnaji, jehož se mohou účastnit pouze badmintonisté pražských oddílů (bez účasti hráčů s přímým postupem na MČR U15 na základě žebříčku ČBaS ze dne 19.10.2023), se bojovalo především o postupy na badmintonové mistrovství ČR jednotlivců U15 2023 (v Mostě v termínu 11.-12.11.2023), který získali vítězové všech 5 disciplín.

Podmínky přímého postupu (žebříčkové postavení) splňoval před pražskou kvalifikací z Hamru pouze Šimon Soukup ve smíšené čtyřhře, ostatní se tak museli pokusit zabojovat o „místenku“ na letošním vrcholu právě na Astře. Na pražském postupovém turnaji U15 startovali pod vedením trenéra Václava Bláhy hamerští hráči, jmenovitě to byli Šimon Soukup, Martin Franta, Filip Koleška, Lukáš Zlínský, Michal Murtinger, Felix Kyzlík, Tereza Mitášová, Sára Kupilíková, Stela Hoznourová, Kačka Procházková, Klára Levá, Valerie Proche.

Výborné výsledky zaznamenali hamerští badmintonisté, kteří získali celkem osm cenných kovů pro naše barvy. Nejúspěšnějším sběratelem medailí se stal Filip s jedním bronzem a jedním zlatem s Martinem v deblu.

Medailová umístění našich hráčů:

  • Smíšená čtyřhra: 3. místo Filip Kolešky – Sáry Kupilíkové
  • Dvouhra chlapců: 3. místo Šimona Soukupa
  • Dvouhra dívek: 3. místo Terezy Mitášové
  • Čtyřhra chlapců: 1. místo Filipa Kolešky – Martina Franty, 2. místo Felixe Kyzlíka – Lukáše Mrázka (MTAC Praha), 3. místo Lukáše Zlínského – Michala Murtingera
  • Čtyřhra dívek: 3. místo Stely Hoznourové – Kačky Procházkové, 3. místo Valerie Proche – Nikol Paterové (MTAC Praha)

Gratulujeme všem našim úspěšným medailistům a Filipovi s Martinem navíc i k důležitému vítězství ve čtyřhře, které znamená postup na MČR jednotlivců U15 2023!

Den před pražským kvalifikačním turnajem, tedy v prázdninový pátek 27.10.2023, proběhl také kvalifikační turnaj v jihomoravské oblasti GPD kategorie U15 v Brně Slatině. V brněnské X aréně se představil v deblové soutěži Šimon Soukup se svým domácím spoluhráčem Karlem Vahalíkem (SK Brno Slatina).

Hamersko-brněnský pár dokázal po dvou vítězných zápasech deblovou disciplínou vyhrát, a tak získali kluci společný postup na MČR jednotlivců U15 2023.

Gratulujeme Šimonovi ke zlaté medaili ve čtyřhře a zároveň k postupu na domácí šampionát!

Výsledky kvalifikačního turnaje GPD U15 v Brně Slatině najdete zde

Zanechte zprávu

deset + 1 =