MČR družstev U15 2020 v Brně: SK Hamr na 4. místě!

O víkendu 10.-11.10.2020 hostilo město Brno-Slatina vrcholnou akci českého mládežnického badmintonu, neboť se sem sjela republiková špička kategorie U15. Brněnská modrofialová X Arena přivítala českou žákovskou elitu na MČR družstev v kategorii U15 2020. Náš oddíl sem vyslal podruhé v historii své družstvo, které se pokusilo navázat na zlatý úspěch svých předchůdců z roku 2018. Na ten si velice dobře pamatuje také Adam Srnec, jediný člen tehdejšího týmu, který byl v sestavě i letos.

Družstvo SK Hamr si vybojovalo „místenku“ na domácím šampionátu vítězstvím v soutěži smíšených družstev Přeboru Prahy U15 2020, které tak dávalo našemu týmu opět reálné šance na úspěch. Smělé plány na medailový útok hamerského družstva však trochu brzdila neúčast kmenové hráčky Barči Bursové, která se bohužel stále zotavuje z dlouhodobého zranění. 

SK HAMR U15 na MČR družstev 2020 v Brně

Horní řada zleva: Arnošt Hort, Adam Srnec, Nikola Hort, Vojtěch Strejček

Dolní řada zleva: Berta Haškovcová, Kačka Koliášová, Veronika Palánová, Lucka Tománková

Trenéři Miroslav Loskot a Romana Loskotová

Na dvoudenní turnaj, u kterého ještě v týdnu nebylo vůbec jisté, zda vzhledem k vládou nařízeným ochromením sportu proběhne, se vydalo naše družstvo do moravské metropole vyjma Barči B. v téměř kompletním složení už v pátek týmovým autem pod vedením trenérské dvojice manželů Mirka a Romany Loskotových. Mistrovství ČR se nakonec za přísného dodržování hygienických opatření a splnění počtu členů jednoho družstva na 10 (zahrnovalo hráče, trenéry, vedoucí družstva, doprovod) uskutečnilo, avšak bez přítomnosti diváků.

Celkem 10 účastnících se družstev z ČR bylo rozděleno do dvou tříčlenných a jedné čtyřčlenné skupiny, kde sehrála nejprve dvě, resp. tři utkání. Vítězové skupin a nejlepších pět celků postoupili do čtvrtfinále vyřazovacího k.o. pavouka. Poté následovala semifinále, finále, utkání o konečné umístění – o 9., 7., 5. a 3. místo. Družstvo SK Hamr se utkalo v základní skupině A se třemi týmy BA Plzeň, Sokol Radotín Meteor Praha a Badminton FSpS MU.

Týmový pokřik hráčů SK Hamr U15 pro MČR

 

Ve čtyřčlenné skupině A nejprve SK Hamr podlehl v sobotu suverénnímu domácímu týmu z Brna Badminton FSpS MU 1:6, poté už ale bodovalo naplno a připsalo si 2 jasnější výhry – 5:2 v pražském derby se Sokolem Radotín Meteor a 6:1 s celkem ze západních Čech BA Plzní.

Hamerské družstvo tak splnilo základní cíl a postoupilo ze 2. místa do odpoledního čtvrtfinále. A i to zvládlo proti dalšímu týmu z Prahy TJ Astře ZM po nervy drásajícím průběhu při těsném skóre 4:3. Dvoudenní boje vyvrcholily nedělními zápasy o medaile, kam se do semifinále probojovaly čtyři celky SK Hamr Praha vs. TJ Sokol Klimkovice a Badminton FSpS MU vs. SK Prosek Praha. Před důležitým nedělním dnem ještě absolvoval tým „společnou večeři“ a začal se již chystat na boje o medaile.

V rámci nedělního „Final Four“ programu nejprve hamerský tým nestačil v semifinále proti družstvu TJ Sokol Klimkovice poměrem 2:4, medaile však byla i přes porážku stále dosažitelná. Bohužel těsným rozdílem 3:4 však poté prohrál i v zápase o 3. místo, když na třetí pražský tým v turnaji SK Prosek to už nestačilo, a medailový sen se tak našim rozplynul!

Velké drama nabídl souboj poražených semifinalistů, SK Prosek Praha udolal SK Hamr nejtěsnějším rozdílem 4:3. Hodně napověděl úvodní mix, kde Filip Titěra s Ivanou Treperovou porazili na tři sety Arnošta Horta s Kateřinou Koliášovou. Další body za Prosek získaly Treperová ve dvouhře a debl Vanda Sedláčková, Amélie Maixnerová, Hamr kontroval singlovými výhrami Vojtěcha Strejčka a Adama Srnce. O tom, že bronzové medaile poputují nakonec na Prosek, rozhodla Vanda Sedláčková, jež ve třech setech závěrečné dvouhry porazila Kateřinu Koliášovou.

zdroj: czechbadminton.cz

Hamerské družstvo se tak po dramatických, leč prohraných nedělních zápasech přesvědčilo, že hranice mezi (ne)úspěchem může být setsakramensky malá. Družstvo SK HAMR U15 získalo při své druhé účasti na MČR žáků 2020 v Brně-Slatině v konkurenci 10 týmů nepopulární bramborovou medaili za 4. místo, které lze za jistých okolností brát jako úspěch!

Moc děkujeme celému týmu za výbornou reprezentaci hamerského oddílu a věříme, že další medailově úspěchy se zase co nevidět dostaví. Tenhle TÝM by si to určitě zasloužil. I přes absenci opory Barči Bursové se dokázali všichni společně semknout, držet za jeden provaz a vytvořil skvělou atmosféru uvnitř týmu. Z jejich touhy po úspěchu, bojovnosti nejen na kurtu a odhodlaní bojovat jeden za druhého se sami přesvědčili, že správnej TÝM je nejen ve sportu víc než jakýkoliv jednotlivec.

Článek na czechbadminton.cz zde

Konečné pořadí všech družstev na MČR družstev žáků U15 2020:

  1. Badminton FSpS MU
  2. TJ Sokol Klimkovice
  3. SK Prosek Praha
  4. SK Hamr Praha
  5. TJ Astra ZM Praha
  6. BK 73 Deltacar Benátky nad Jizerou
  7. Sokol Radotín Meteor Praha
  8. SKB Český Krumlov
  9. BA Plzeň
  10. BK TU v Liberci

Zanechte zprávu

12 − 4 =