MČR U17 v Brně 2022: Katka Koliášová slaví 2 mistrovské tituly, Adam Srnec i Vojta Strejček mají bronz!

O víkendu 17.-18.12.2022 se uskutečnilo v Brně mistrovství ČR jednotlivců v juniorské kategorii U17 2022, které pořádal klub SK Brno Slatina. V brněnské modro-fialové X Aréně soutěžila i hamerská želízka Adam Srnec, Vojta Strejček, Katka Koliášová, Lucka Tománková, naopak Barča Bursová upřednostnila ve stejném termínu juniorský turnaj na Kypru.

Katka navázala na 2 týdny starý zlatý úspěch ve čtyřhře mistrovství ČR U19 z Českého Těšína a stala se nakonec po dominantních výkonech se dvěma zlatými medailemi nejúspěšnější badmintonistkou juniorského šampionátu do 17 let. Česká reprezentantka z Hamru kralovala v obou párových disciplínách, když nejprve se svou stálou partnerkou Kateřinou Osladilovou (TJ Sokol Klimkovice) neztratily ani sadu v soutěži deblistek, a získaly svůj druhý mistrovský titul na českém mundialu v letošním roce. Další republikový vavřín, a tedy i mistrovský double v turnaji, poté přidala ve smíšené čtyřhře se spoluhráčem Vojtěchem Havlíčkem (TJ Sokol Polabiny Pardubice).

Pro hamerské barvy pak přidaly bronzové medaile v chlapeckém deblu i dvojice Adam – Vojtěch Havlíček (TJ Sokol Polabiny Pardubice) a Vojta – Kryštof Klíma (TJ Sokol České Budějovice), čímž uzavřeli medailový účet pro náš klub na 4 cenných kovech.

Moc gratulujeme Katce k zisku dvou mistrovských titulů a i dalším medailistům Vojtovi s Adamem k bronzovým úspěchům na MČR hráčů do 17 let 2022.

Fotografie z MČR U17 v Brně 2022 si můžete prohlédnout zde

V oddílové sekci Síň slávy Mistrů ČR si můžete prohlédnout všechny mistrovské tituly hamerských badmintonistů.

Článek z MČR U17 v Brně 2022 si můžete přečíst také na stránkách czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

17 + fifteen =