MČR veteránů 2022: V Mostě startovali Kamil Kyzlík a Láďa Fuksa. Kamil získal 2 bronzy!

Na víkendové dny 4.-5.6.2022 bylo v letošním termínovém kalendáři naplánováno badmintonové VICTOR Mistrovství ČR jednotlivců veteránů 2022, které se konalo stejně jako před dvěma lety (v roce 2021 bylo MČR z důvodu pandemie covid-19 zrušeno) ve Sportovní hale SportCenter Most. Domácího šampionátu určeného pro hráče věkem nad 35 let se letos zúčastnili dva hamerští badmintonisté Ladislav Fuksa a Kamil Kyzlík.

Na tuzemském veteránském vrcholu, který organizoval opět severočeský tamní oddíl Super Stars Most, se soupeřilo ve všech 5 klasických disciplínách ve věkových kategoriích 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+. Láďa startoval ve dvouhře (kategorie 50+) a ve čtyřhře s Josefem Leštinou (kategorie 45+), Kamil ve dvouhře a ve čtyřhře s Petrem Jedzokem (obě kategorie 40+).

Celý program všech kategorií se nakonec stihl odehrát za jediný hrací den, a tak byli již v sobotu večer korunováni noví letošní republikoví mistři ČR. Na slušně obsazeném ročníku (přes 70 hráčů a hráček) nechyběli ani republikoví šampióni a reprezentanti z minulých let či stále aktivní badmintonisté startující i na celostátních soutěžích GPA nebo GPB dospělých.

Láďa v úvodním zápase dvouher nestačil na pozdějšího českého mistra Halsche ve dvou setech, poté však porazil v zápase o pořadí na 3 sety Hatema a obsadil dělené 5.-6. místo. V deblech byli nad síly nasazení Kavan – Kovařík, celkově tedy 5.-8. místo.

Kamil přehrál v singlech po volném losu Fridricha ve 3 setech, v semifinále už ale nestačil na pozdějšího celkového vítěze Herouta 0:2 na sety. A v deblech nakonec semifinálová porážka po volném losu od Herouta se Skalickým znamenala už druhý bronz pro Kamila!

Oběma hráčům děkujeme za reprezentaci hamerského oddílu a zároveň gratulujeme Kamilovi ke dvěma medailovým (bronzovým) umístěním.

Článek na czechbadminton.cz a také zde

Zanechte zprávu

2 × dva =