Mezinárodní MČR juniorů U19 v Orlové-Lutyni 2019 se 3 hráči Hamru

Ve dnech od pátku 15.11.2019 do neděle 17.11.2019 probíhal v Orlové-Lutyni 24. ročník tradičního Czech Junior Internatinal 2019, což je badmintonové Mezinárodní MČR juniorských hráčů kategorie U19, které je součástí evropského okruhu (circuitu) Badminton Europe (BE).

Změřit síly na mezinárodním poli s evropskou juniorskou konkurencí, které se konalo na tuzemské půdě s účastí 47 českých hráčů, zkusili tři dorostenci a hráči prvoligového družstva SK Hamr Matěj Volf, Jáchym Brázda a Radka Šilhavá. Mezi umpirovými rozhodčími měl navíc SK Hamr také i Veroniku Kyzlíkovou.

Radka hrála vedle dvouhry i obě „párovky“ – mix s Martinem Dostálem z Brna (Badminton FSpS MU) a čtyřhru s Marií Studenou (SK Badminton Přerov), kluci Matěj s Jáchymem hráli společně debl a také dvouhru.

Čestný úspěch jediného vítězství zaznamenal Matěj v singlovém pavouku, když v prvním kole překvapil nasazenou „devítku“ z Maďarska a postoupil do druhého kola. I přes ostatní porážky pevně věříme, že právě takové zkušenosti z mezinárodních zápasů pomohou našim hráčům v dalším badmintonovém růstu.

Zápasy hráčů SK Hamr:

Článek na czechbadminton.cz

Na záznamy zápasů, které byly živě streamovány ze tří kurtů, se můžete zpětně podívat na: youtube kanálu zde.

Zanechte zprávu

4 × tři =