Mezinárodní turnaje Adria Youth a U17 International v Chorvatsku: Bronz pro Adama Srnce a Lucku Tománkovou, Vojta Strejček má zlato!

V termínu 20.-22.5.2022, kdy se v České republice rozdávaly mistrovské tituly na seniorském šampionátu, proběhly v zahraničí také mezinárodní turnaje mládeže, na kterých měl hráčskou účast i hamerský oddíl. V chorvatské Opatiji proběhly dva turnaje: juniorský Adria U17 International 2021, který je součástí evropského bodovaného okruhu Badminton Europe Circuit (BEC), a také Adria Youth International 2021 v kategoriích U11, U13 a U15.

Mezi českými hráči nechyběl trojlístek hamerských badmintonistů Adam Srnec, Vojta Strejček, Lucka Tománková, kteří vyrazili na Balkánský poloostrov poměřit své síly v evropské konkurenci, a reprezentovat tak ČR na mezinárodním poli.

V 17-tkovém turnaji startovali všichni 3 naši badmintonisté. Krásným výsledkem skončilo tažení Adama s Adélou Turoňovou (MTAC Praha) v soutěži smíšených dvojic, ve které dosáhli společně na cenný bronz. Hezké umístění zaznamenali také Vojta s Kryštofem Klímou (TJ Sokol České Budějovice), kteří skončili na 5.-8. místě v deblu.

Vojta s Luckou si také zahráli na mládežnickém turnaji Youth v kategorii U15. Ve skvělém světle se předvedli zejména v mixu, kde oba po boku svých partnerů získali medailové umístění. Vojta ve smíšené čtyřhře s Lucií Šuhajovou (B.O.CHANCE OSTRAVA SPORTCLUB) dosáhli na výborné 1. místo a Lucka s Lukášem Patzákem (TJ Sokol Dobruška) vybojovali bronz. Dvojice Lucek T. a Š. zakončila turnaj slušným 5.-8. místě ve čtyřhře. Pro Lucku jde o vůbec první velký mezinárodní úspěch, ke kterému moc gratulujeme.

Děkujeme všem našim hráčům za reprezentaci našeho klubu na mezinárodní akci a gratulujeme medailistům ke skvělým výsledkům!

Výsledky Adria Youth International 2022

Výsledky Adria U17 International 2022

Zanechte zprávu

3 × 4 =