Mezinárodní turnaje mládeže v Chorvatsku a na Slovensku: Medailový import pro Hamr!

Na přelomu září a října se konaly na některých evropských místech mezinárodní turnaje s českou, potažmo i hamerskou účastí. A nezůstalo jen u účasti, hamerští badmintonisté se v konkurenci evropských hráčů neztratili a dovezli zpět do ČR i medailové výsledky.

Nejprve se ve dnech 24.-26.9.2021 konal v hlavním městě Chorvatska 5. ročník mezinárodního turnaje LI-NING Zagreb Open 2021 v kategorii U17, který je součástí circuitu BEC. V Záhřebu startovala také z Hamru Barča Bursová, jež obsadila 5.-8. místo ve dvouhře a 9.-16. místo ve čtyřhře se slovenskou spoluhráčkou Johankou Ivanovicovou. A v mixu dokonce vybojovala bronzovou medaili po boku českého parťáka Marka Čepely (TJ Astra ZM Praha).

Výsledky turnaje Záhřeb Open U17 2021

Paralelně taktéž probíhal ve stejném městě a termínu 8. ročník mezinárodního turnaje LI-NING Zagreb Youth Open 2021 ve věkových kategoriích U11, U13 a U15. Hamerský Adam Srnec se zúčastnil turnaje v kategorii U15 a odvezl si výsledky: 5.-8. místo ve čtyřhře s Belgičanem Viktorem Patteetem a 17.-32. místo ve smíšené čtyřhře s českou spoluhráčkou Adélou Turoňovou (MTAC Praha). V singlové soutěži skončil Adam v tříčlenné skupině na 2. místě a do další fáze se neprobojoval.

Výsledky turnaje Záhřeb Youth Open 2021

O týden později proběhl ve dnech 1.-3.10.2021 další mezinárodní turnaj Slovak Youth U17 2021, který je rovněž součástí circuitu BEC. K našim východním sousedům vyrazily do Trenčína také hamerské dívky Kačka Koliášová a Barča Bursová, které dosáhly významných úspěchů. Barča se stala vítězkou turnaje v singlové disciplíně a na ni navázala i Kačka společně s českým hráčem Tomášem Vrbkou (SK Brno Slatina) v soutěži smíšených dvojic, a ve čtyřhře pak s Češkou Kačkou Osladilovou (TJ Sokol Klimkovice) obsadila bronzové místo. Dalším umístěním našich bylo 9.-16. místo Barči po boku českého parťáka Marka Čepely (TJ Astra ZM Praha) a 5.-8. místo Kačky ve dvouhře.

“Vítězství v turnaji řadím ve své kariéře hodně vysoko, v Trenčíně bylo asi 6 hráček do TOP 60 v Evropě, takže konkurence byla opravdu velká,” říkala po turnaji talentovaná hamerská badmintonistka Barča Bursová.

Výsledky Slovak Youth U17 2021

Článek o tomto turnaji naleznete také na stránkách czechbadminton.cz

Velká gratulace našim hráčům k medailovým úspěchům na mezinárodním poli!

foto: zdroj czechbadminton.cz

Zanechte zprávu

sedmnáct − osm =