Mezinárodní turnaje U15 a U17 v Rakousku i s hamerskou stopou a medailemi!

Na začátku června proběhly v Rakousku mezinárodní turnaje v kategoriích U15 a U17, kterých se zúčastnily i hamerští hráči pod vedením trenérky Romany Loskotové.

V termínu 4.-6.6.2021 se konal v rakouském městě Dorbirnu mezinárodní turnaj Austria Open U17 2021 i s hojnou českou účastí. Národní trikoloru zde reprezentovala i naše Kačka Koliášová, která kromě dvouhry nastoupila i v mixu s Janem Ptáčkem (TJ Sokol Klimkovice) a v deblu s Italkou Lisou Kleinrubatscherovou. Kačce se podařilo v silné konkurenci uhrát jedno kolo v singlu a v mixu.

Článek z turnaje na stránkách czechbadminton.cz

Výsledky turnaje

Ve stejných dnech probíhal paralelně na jiném místě – ve Wolfurtu nedaleko od břehů Bodamského jezera jeden z nejprestižnějších evropských turnajů kategorie U15 Victor Hofsteig Youth International Austria U15 2021.

ČR měla početné zastoupeni 11 dětí a ve velmi silné konkurenci 100 hráčů z 10 zemí se podařilo posbírat i několik medailí, které měli na svědomí i hamerští Adam Srnec a Barča Bursová. Ti vycestovali na první postcovidové měření sil s evropskou konkurencí do zahraničí.

Adam nastoupil do všech disciplín, a to se zahraničními parťáky do deblu i mixu. A nakonec si odvezl medaile z obou párových disciplín. Při prvním setkání v mixu s parťačkou Anic Metzger ze Švýcarska a v deblu s parťákem Viktorem Patteetem z Belgie si poradili i s nasazenými hráči z Německa a Francie a bylo z toho zlato v mixu a stříbro v deblu. Barča nastoupila v mixu s Markem Čepelou (TJ Astra ZM Praha) a ve dvouhře a dokázala vybojovat nakonec dvakrát stříbro.

Velká gratulace medailistům a díky našim hráčům za reprezentaci ČR i hamerského oddílu na mezinárodní akci.

Fotografie z turnaje

Výsledky turnaje

Zanechte zprávu

jedna × pět =