Návrat hamerských hráčů k halovému tréninku!

Když byl v polovině března na našem území vyhlášen kvůli pandemické situaci stav nouze, dalo se očekávat, že se tato výjimečná situace dotkne bohužel většiny oblastí lidského života, bohužel pro nás i té sportovní. A tak byly veškeré tréninkové činnosti a akce v rychlém sledu přerušeny, turnaje dokonce do června zrušeny a či odloženy.

Příznivá současná epidemiologická situace, postupné uvolňování vládních opatření a otevření areálů Hamr nám však umožnily se opět vrátit v omezeném režimu od pondělí 27.4.2020 na badmintonové kurty. Téměř po měsíci a půl se tak mohli hamerští hráči závodního oddílu, badmintonové školy a předzávodní přípravky zapojit zpět do oddílových tréninků SK Hamr v Braníku a ve Štěrboholech.

Individuální, především kondiční přípravu hráčů, tak opět vystřídaly herní halové tréninky, leč v komorních duchu a v menších skupinkách. Ty musí probíhají v režimu dodržování přísných hygienických pravidel, především důkladná desinfekce rukou, cvičení s ochrannými prostředky dýchacích cest a s uzavřenými šatnami / sprchami. Přesto i tak určitě změnu všichni sportovci uvítali.

Aktuální situace nám zároveň dává jistou naději a optimismus směrem do budoucna a k oddílovým akcím v letních měsících (Turnaje rodinných dvojic a dvouher, soustředění, kempy, apod.). Jejich konání však bude potvrzeno vzhledem k aktuální situaci a vládním opatřením.

Zanechte zprávu

8 − dva =