OP dospělých 2020 na Hamru: Rekordních 8 medailí, ale postup na MČR (zatím) žádný!

V sobotu 4.1.2020 se uskutečnil v hamerské hale ve Štěrboholech postupový turnaj Prahy OP dospělých 2020, který pořádal náš oddíl. Na tomto turnaji si vítězové všech disciplín mohli zajistit účast na MČR jednotlivců dospělých 2020 (v termínu 31.1.-2.2.2020 v Plzni) a stát se „Přeborníky Prahy 2020“.

Z domácích hráčů se zúčastnila početná skupina: Vašek Bláha, Jakub Vitvera, David Sklář, Martin Rombald, Kamil Kyzlík, Jan Macák, Filip Mutl, Jáchym Brázda, Matěj Volf, Radka Šilhavá, Klára Šilhavá, Karolína Hejduková. Hamerským badmintonistům se dařilo velice slušně, i přestože žádný titul nezůstal doma, a tudíž ani postup na mistrovství ČR, dosáhli naši na úctyhodných 8 cenných kovů. Nejúspěšnější disciplínou byl pro nás mix, ve kterém získal Hamr 3 medaile.

Vzhledem k tomu, že pro přímý postup (1.-16. v SČ, DM, ČM, DŽ a 1.-12. v ČŽ) bude klíčový republikový žebříček ČBaS až po celostátním turnaji GPA v Českém Těšíně dva týdny před datem MČR (16.1.2020), existuje reálná šance pro některé naše hráče zajistit si postup i ze žebříčkového postavení, případně díky posunutí postupu z OP.

Fotografie od pana Luboše Tomana na odkazu: zde

Gratulujeme všem našim medailistům!

Medailové umístění našich hráčů

Smíšená čtyřhra

2. Jakub Vitvera – Tereza Holečková (Sokol Radotín Meteor Praha)

3.-4. Matěj Volf – Klára Šilhavá

3.-4. Jan Macák – Radka Šilhavá

Čtyřhra mužů

2. Jakub Vitvera – René Weinzettl (BK Arion Praha)

Čtyřhra žen

2. Radka Šilhavá – Klára Šilhavá

Dvouhra mužů

3.-4. Martin Rombald

3.-4. Jakub Vitvera

Dvouhra žen

3.-4. Klára Šilhavá

Zanechte zprávu

2 × 5 =