OP dospělých: Dominantní Hamr slaví ve své hale pražské přebornické tituly Kláry Šilhavé (3x), Jendy Macáka (2x) a Matěje Volfa (1x)!

V sobotu 22.1.2022 uspořádal náš oddíl v domácím prostředí hamerské hale v Braníku turnaj OP Prahy v kategorii dospělých pro rok 2022, který nebyl letos oproti minulým letům postupovým (kvalifikačním) na MČR dospělých kvůli změně jeho termínu až na jaro. Na turnaji, jehož se mohou účastnit pouze hráči pražských oddílů bez ohledu na žebříčkové postavení, se bojovalo kromě zvýšeného počtu bodů (+20% z GPC) do žebříčků ČBaS také o tituly „Přeborník Prahy 2021“, který získali vítězové všech 5 disciplín.

Z hamerských hráčů nastoupili v turnaji badmintonisté Vašek Bláha, Matěj Volf, David Sklář, Kamil Kyzlík, Honza Macák, Radka Šilhavá, Klára Šilhavá. Turnaj bohužel postihla s ohledem na současnou pandemickou situaci vlna odhlášek po zveřejnění startovní listiny, která se tak nakonec smrskla po omluvenkové redukci téměř na polovinu. Skromná účast tak byla důvodem, proč se smíšená čtyřhra (4 páry) i dvouhra žen (3 hráčky) hrály skupinovým systémem, do ženského deblu se přihlásily dokonce pouze 2 páry, které tak čekal jediný zápas o všechno. Klasickým K.O. pavoukem se hrál tak pouze mužský singl (16 hráčů) a mužský debl (5 párů).

V prořídlém startovním poli o to více však vynikli naši hráči, kteří posbírali v domácí hale celkem 7 medailí. Pražské přebornické tituly jsme oslavili ve 4 disciplínách z 5 možných. Hamerské zlato nevyšlo jen v singlu mužů, ve kterém jsme ale i tak na cenný kov dosáhli. Nejvíce se dařilo nejmladší člence hamerské skupiny Kláře, která vyhrála vše a zkompletovala zlatý hattrick. Kláře se tak podařilo obhájit tento počin po zářijovém OP dospělých na Hamru 2021. Zdárně jí sekundoval Jenda, který dopomohl na trůn Kláře v mixu a pak po svém boku v deblu i Matějovi. Jenda následně ještě doslova vybojoval bronzovou příčku i v singlovém pavouku. Na pěkná umístění dosáhla také Ráďa, jež skončila s Matějem na druhém místě v mixu a se sestrou Klárou vyhrála debl. Poslední (bronzové) cenné kovy ukořistili David s Kamilem ve čtyřhře.

Přehled medailových úspěchů hráčů SK Hamr:

Smíšená čtyřhra

  • 1. Honza Macák – Klára Šilhavá
  • 2. Matěj Volf – Radka Šilhavá

Dvouhra mužů

  • 3.-4. Honza Macák

Dvouhra žen

  • 1. Klára Šilhavá

Čtyřhra mužů

  • 1. Matěj Volf – Honza Macák
  • 3.-4. Kamil Kyzlík – David Sklář

Čtyřhra žen

  • 1. Radka Šilhavá – Klára Šilhavá

Gratulujeme všem našim úspěšným badmintonistům a k přebornickým titulům Kláry, Rádi, Jendy a Matěje!

Zanechte zprávu

dvanáct − 10 =