OP dospělých v Praze na Skalce: Matěj Volf s Jáchymem Brázdou vybojovali zlato ve čtyřhře!

V sobotu 21.5.2023 se konal v Badminton Aréně v Praze na Skalce turnaj OP Prahy v kategorii dospělých pro rok 2023. Na turnaji, jehož se mohou účastnit pouze hráči pražských oddílů bez ohledu na žebříčkové postavení, se bojovalo kromě zvýšeného počtu bodů (+20% z GPC) do žebříčků ČBaS také o tituly „Přeborník Prahy 2023“, který mohli získat vítězové všech 5 disciplín.

Účast, především ta v ženské části, byla ovšem tak mizivá a malá (spíše tedy žádná), že se vůbec neodehrály dvouhra a čtyřhra žen. Soutěž v mixu se pak hrála skupinově se zápasy o konečné umístění a mužské disciplíny se sehrály klasicky v K.O. pavoucích. Z hamerských hráčů nastoupilo na pražském oblastním přeboru 9 badmintonistů Martin Rombald, Jáchym Brázda, Matěj Volf, David Sklář, Láďa Fuksa, Dan Vaniš, Yurii Tepliakov-Suchkov, Martina Rombaldová, Linda Herčíková.

V mixu skončily po odehrání skupin a zápasů o umístění dva hamerské páry Martin – Martinka na 5. místě a David – Linda na nepopulárním bramborovém 4. místě. V singlu se našim na medailové příčky probojovat nepovedlo, když nejlepšími výsledky bylo 5.-8. místo Davida i Martina. Oba tak skončili těsně pod stupni vítězů a před branami semifinále. Nejúspěšnější disciplínou byl pro hamerské barvy bezesporu mužský debl. Dvojice Dan – Yurii vybojovala nejprve bronz, zlaté medaile a zároveň titul „Přeborníci Prahy“ pak získala naše prvoligová deblová dvojice Matěj – Jáchym.

Gratulujeme všem našim úspěšným medailistům a zejména k přebornickým titulům Matěje a Jáchyma!

Zanechte zprávu

8 − 4 =