OP Prahy U15 a U19 v Praze-Štěrboholech: Titulem „Přeborník Prahy 2023“ se pyšní Adam Srnec, Vojta Strejček, Šimon Soukup!

Sobota 16.9.2023 patřila Oblastním přeborům Prahy 2023 v kategoriích U15 a U19, které letos pořádal Pražský badmintonový svaz s podporou hlavního města Prahy ve štěrboholské BB Aréně. Na obou těchto turnajích, jehož se mohou účastnit pouze hráči pražských oddílů bez ohledu na žebříčkové postavení, se bojovalo kromě zvýšeného počtu bodů (+10% z GPC) do žebříčků ČBaS také o tituly „Přeborník Prahy 2023“, který získali vítězové všech 5 disciplín.

Na obou kláních pražských hráčů startovali také hamerští badmintonisté pod vedením trenérek Elišky Haškovcové a Kláry Šilhavé. A našim hráčům se podařilo získat v Praze – Štěrboholech hned sedm cenných kovů. Velice úspěšnou akci pro Hamr navíc podtrhly i „Přebornické tituly“ pro trojlístek Šimona Soukupa (v turnaji zlato, stříbro, bronz), Adama Srnce (v turnaji 2x zlato) a Vojtu Strejčka (v turnaji zlato, stříbro). K nim se však dokázali medailově přidat i další hamerští zástupci, kteří stanuli na stupních vítězů, viz níže.

„Byl to vskutku neuvěřitelný turnaj – úžasná podpora, skvělý couching od trenérů, maximální emoce, bolest, únava, ale i finální uvolnění na konci každého zápasu. Tento turnaj mě hodně naučil a posunul herně dál. Při našem deblu s Felixem (Kyzlíkem) nás nejvíce podpořili fanděním hráči U19 a i díky této psychické podpoře jsme dokázali zvrátit nepříznivý stav z 11:15 na 21:17, vyhrát tak třetí set a postoupit do finále. Ve finále mixu s Janou (Hnilicovou), které se hrálo až po 19 hod, mi už po tom, co jsem téměř neslezl z kurtu, začaly poměrně docházet síly. Děkuji Janě, že mě v těch chvílích podržela, a dokázali jsme nakonec společně vyhrát a stát se Přeborníky Prahy,“ přidává svůj pohled na Oblastní přebory Prahy hamerský Šimon Soukup.

OP Prahy U15

Účastnili se: Šimon Soukup, Martin Franta, Felix Kyzlík, Filip Koleška, Tereza Mitášová, Kačka Procházková, Sára Kupilíková, Stela Hoznourová, Eliška Balláková, Bára Kozubková, Valerie Proche.

Medailové výsledky: 3. místo Šimona Soukupa ve dvouhře, 3. místo Martina Franty – Filipa Kolešky ve čtyřhře, 2. místo Felixe Kyzlíka – Šimona Soukupa ve čtyřhře, 1. místo Šimona Soukupa – Jany Hnilicové (TJ Sokol Radotín) ve smíšené čtyřhře.

OP Prahy U19

Účastnili se: Adam Srnec, Dan Vaniš, Vojta Strejček, Yurii Tepliakov-Suchkov.

Medailové výsledky: 2. místo Vojty Strejčka ve dvouhře, 1. místo Adama Srnce – Vojty Strejčka ve čtyřhře, 1. místo Adama Srnce – Adély Turoňové (MTAC Praha) ve smíšené čtyřhře.

Moc gratulujeme všem našim medailistům a Šimonovi, Vojtovi, Adamovi i k přebornickým titulům na Oblastních přeborech Prahy 2023!

Zanechte zprávu

dva × 4 =