Play-off 1. Ligy -Západ 2022/2023: Družstvo SK Hamr Praha „A“ získalo svůj první prvoligový bronz!

V neděli 19.3.2023 se uskutečnil na kurtech suverénního vítězného týmu po základní části v tělocvičně ZŠ ve Vinoři za pořádání klubu TJ Sokol Radotín dlouho očekávaný vrchol letošní sezóny 2022/2023 smíšených družstev dospělých – Play-off druhé české nejvyšší soutěže. Do finálového turnaje 1. Ligy – Západ se probojovalo ze 3. příčky také družstvo SK Hamr Praha A, jež tak navázalo na loňskou účast ve Final Four o celkové vítězství a účast v Baráži o extraligu. Před rokem z toho bylo nakonec bramborové 4. místo.

Pro letošní vyvrcholení domácí soutěže v podobě Play-off pro 4 nejlepší týmy po základní části nastoupilo naše družstvo SK Hamr Praha „A“ na severním okraji Prahy téměř v kompletním složení: Jan Macák, Matěj Volf, Jonáš Hurtík, Simeon Suchý, Vojtěch Havlíček, Jakub Vitvera, Klára Šilhavá, Kateřina Koliášová.

Semifinále: SK Prosek Praha „A“  6:0  SK Hamr Praha „A“

V semifinálovém duelu od 10 hodin nastoupil hamerský tým v pražském derby proti mírně favorizovanému druhému celku po základní části SK Proseku Praha A (vzájemné utkání skončilo v základní části remízou 4:4). Tentokrát byl však průběh jednoznačný a soupeř v sestavě s mnoha kvalitními hráči nám toho příliš nedovolil. Byť naši hráči podlehli třikrát těsně v koncovkách třetích setů, konečné skóre 0:6 mluví jasně. A tak se již za rozhodnutého stavu nedohrávala ženská dvouhra ani 2. mužský debl. Náš celek si tak po roce opět zahrál o bronzové medaile!

Utkání o 3. místo: SK Hamr Praha „A“  5:2  TJ Slovan Vesec

V utkání o medaile byl od 13 hodin hamerským vyzyvatelem taktéž poražený semifinalista TJ Slovan Vesec A. A naše družstvo posílené o zkušenosti z loňského ročníku proti libereckému výběru tentokrát už uspělo. Bodovali v singlech Simeon, Kuba i Klára a v „párovkách“ přiklonily vítězství na naši stranu dvěma body dvojice Vojta s Jendou v deblu a Simeon s Katkou v mixu. Soupeř dokázal už jen lehce zkorigovat výsledek na konečné skóre 5:2.

Hamerské družstvo se tak dočkalo ve své třetí odehrané sezóně historicky první medaile v prvoligové soutěži. Naši badmintonisté vylepšili loňskou „bramborovou“ pozici a jsou po zásluze bronzoví, čímž „obhájili“ své umístění ze základní části. Pevně věříme, že za rok opět můžeme umístění ještě zase vylepšit a atakovat i ty nejvyšší příčky.

Děkujeme Vám za podporu a přízeň v letošní sezóně!

Konečné pořadí 1. Ligy – Západ v sezóně 2022/2023:

  1. SK Prosek Praha A
  2. TJ Sokol Radotín A
  3. SK Hamr Praha A
  4. TJ Slovan Vesec
  5. BK TU v Liberci
  6. BA Plzeň B
  7. TJ Astra ZM Praha A
  8. TJ Sokol Křemže

Více o herním formátu a systému 1. Ligy – Západ se můžete dočíst v našem článku: https://www.hamrpraha.cz/article/herni-system-1-ligy-zapad-2022-2023/ a veškeré informace o letošní sezóně (soupiska SK Hamr Praha A, program a výsledky našeho družstva, tabulka 1. Ligy – Západ) najdete pak v oddílové sekci na našich webových stránkách: https://www.hamrpraha.cz/dospeli-hamr-a/.

Vše o organizaci 1. Ligy – Západ (utkání, tabulka, týmy, statistiky, předchozí ročníky) naleznete také na stránkách czechbadminton.cz.

Zanechte zprávu

17 − 3 =