Rozpis 2.Regionální ligy zveřejněn

Stejně jako druhá česká nejvyšší soutěž smíšených družstev dospělých 1.CL – Západ zná už svůj jízdní řád pro sezónu 2020/2021 i 2.Regionální liga pro Prahu a Střední Čechy. Herní systém a formát soutěže zůstává zachován jako v minulé sezóně, která byla předčasně ukončena vinou pandemie covid-19. Přinášíme Vám ve zkratce, co a kdy čeká naše rezervní družstvo SK Hamr Praha B, které bude opět v soutěži působit.

Jak tedy bude vše vypadat v 2.RL – Praha a Střední Čechy?

Osm družstev (6 pražských a 2 středočeská) sehraje v šesti hracích kolech základní části utkání dvakrát každé s každým, přičemž 4 nejlepší pražské celky po ZČ postoupí do jednodenního turnaje play-off v dubnu 2021. První dvě družstva budou nasazena do semifinále, 3. a 4. pražské družstvo bude nalosováno. Poté se sehrají finále a utkání o 3. místo. Vítěz play-off 2.RL – Praha a Střední Čechy si zajistí účast v Kvalifikaci 1.CL s vítězi oblastních soutěží a s posledním týmem 1.CL – Západ.

Poslední 2 jakákoliv družstva 2.RL po ZČ budou nasazena do Baráže se dvěma nejlepšími družstvy 3.RL po ZČ. Družstva ze 2.RL budou nasazena, družstva ze 3.RL budou nalosována. Poté se sehrají utkání o 3. a 5. místo. Družstva, která skončí v Baráži na 1. a 2. místě, budou mít právo startu ve 2.RL pro příští ročník.

Jednotlivá utkání v rámci 2.Regionální ligy – Praha a Střední Čechy se budou hrát klasicky na osm zápasů (1. dvouhra mužů, 2. dvouhra mužů, 3. dvouhra mužů, dvouhra žen, 1. čtyřhra mužů, 2. čtyřhra mužů, čtyřhra žen, smíšená čtyřhra), v play-off rozhodne o vítězi utkání případný nastavený zápas, v ZČ může skončit utkání i remízou. 

Hodnocení výsledku utkání je následující:

  • vítěz utkání získává 3 body
  • poražený utkání získává 1 bod
  • za remízu získává družstvo 2 body
  • za nesehrané utkání nezískává družstvo žádný bod

Všechny zápasy se budou hrát klasicky na 2 vítězné sety do 21 bodů.

Zdroj:  Rozpis soutěží družstev dospělých 2020/2021 oblast Praha a Střední Čechy

Rozlosování utkání SK Hamr Praha B ve 2.RL – Praha a Střední Čechy 2020-2021 si můžete prohlédnout zde

Zanechte zprávu

tři × jedna =