Po dlouhé několikaměsíční pauze se začínají opět v České republice rozjíždět badmintonové turnaje, soutěže a akce. Jejich organizace a pořádání je však v době koronaviru podmíněné dodržováním zvláštních hygienických a bezpečnostních podmínek.

Jedná se konkrétně o Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 23. 7. 2020, č. j. MZDR 15757/2020-26/MIN/KAN, ze kterého vyplývá povinnost při vnitřních hromadných akcích, kde se v jeden moment nachází více než 100 lidí, nosit roušky či jiným způsobem zakrývat ústa a nos. Tato povinnost se nevztahuje pouze na sportovce, pokud zrovna hrají, a na rozhodčí, pokud rozhodují. Avšak na realizační tým, trenéry a další účastníky turnajů se povinnost chránit si dýchací cesty rouškami již vztahuje.

zdroj: czechbadminton.cz

Zároveň se v návaznosti na nejistou situaci kolem probíhající pandemie rozhodl Výkonný výbor Pražského badmintonového svazu z důvodu zpřísňujících se podmínek během konání vnitřních hromadných akcí vydat opatření týkající se maximálně 1 doprovodu na 6 hráčů z jednoho klubu. Týká se to všech pražských turnajů (GPC, GPD, družstva U11, U13, U15 a dospělých) pod hlavičkou PBaS. Omezení trvá od 30.8.2020 do odvolání!

zdroj: prahabadminton.cz

Zanechte zprávu

18 − devět =