Sázavské soustředění Hamru 2022!

Na konci srpna se uskutečnilo druhé letní oddílové soustředění SK Hamr. Na červencové kondiční navázalo ve dnech od neděle 21.8.2022 do neděle 28.8.2022 to herní tradičně již v našem druhém domově – na Sázavě. V letošním roce pojala sázavská tamní hala ZŠ téměř na tři desítky badmintonistů od nejmenších dětí přes juniory až po dospělé hráče našeho oddílu. 

Na týdenním kempu se o dvě výkonnostní skupiny staral tříčlenný trenérský tým Hamru, který vedl tréninkové jednotky ve třech blocích. Tréninkový program tvořila dopolední a odpolední fáze, večerní trénink pak byl věnovaný pro sehrávání cvičných zápasů jak pro singlové, tak „párové“ disciplíny.

Tréninky probíhaly výhradně v hale, ale pro kondiční část i venku v prostředí Sázavského ostrova, kde jsme byli tradičně ubytovaní. Vedle nabírání fyzické kondice a posilování byly tréninky zaměřeny zejména na zlepšení úderové techniky a letos především drillování správného pohybu na kurtu.

Hravý a zábavný způsob tréninku střídal zejména herní drill na provádění úderů ve vysoké intenzitě a rychlosti zaměřený na rychlostní vytrvalost, výbušnost a dynamiku herního pojetí. Týdenní soustředění zakončily tradiční turnaj v týmech ve dvouhrách i párových disciplínách – tzv. Kulich Cup, v němž si „vítězové“ zajistili pro příští ročník povinnost nosit pokrývku hlavy, a závěrečný táborák s opékáním buřtů.

Herní soustředění na Sázavě zakončilo dvouměsíční letní přípravu před další částí sezóny a hned o posledním srpnovém víkendu začínají první podzimní bodované turnaje. Oddílové tréninky SK Hamr startují v pondělí 5.9.2022 ve standardních časech jako doposavad.

Všem našim hráčům přejeme do sezóny na turnajích mnoho úspěchů a chuť se i nadále zlepšovat v tréninkové přípravě.

Fotografie z herního soustředění v Sázavě 2022 jsou k prohlédnutí zde

Zanechte zprávu

4 − 3 =